Hertha O10-1 pakt 3 punten tegen Badhoevedorp O10-1

02 oktober 2016

Zaterdag 1 oktober speelde het team van Hertha O10 de uitwedstrijd in en tegen Badhoevedorp. Helaas zonder Bram die ziek thuis zit. Na een spannende wedstrijd, met een fantastisch keepende Mike Nieuwenhuis, eindigt de wedstrijd in een 2-3 overwinning voor de Vinkeveeners. Badhoevedorp had in de eerste 3 wedstrijden al 6 punten behaald terwijl de Herthanen de eerste punten nog moesten pakken.

Om 12 uur werd er afgetrapt en gelijk zette Badhoevedorp druk. Dit resulteerde in 2 grote kanen die door Mike werden gepareerd. De eerste met de voet en de tweede met een fantastische duik. Na deze storm van 5 minuten kwam Hertha meer in het spel en kregen een eerste kans in de 6e minuut. Mats schoot de bal net links van de paal. Kort daarna een snelle actie van Kick aan de rechterzijde. Thiago liep goed mee in het centrum en kreeg de bal voor en wist de bal achter de keeper te krijgen. 0-1 voor Hertha. De teams waren gelijkwaardig aan elkaar in de 11e minuut wist Badhoevedorp via een mooie uitgespeelde aanval de gelijkmaker te scoren. Hertha ging daarna weer vol in de aanval, maar Badhoevedorp kreeg de grootste kans uit een counter. Mike, eerst met de voet en daarna nog 2 keer met de hand, wist te voorkomen dat Badhoevedorp wist te scoren.

In de rust werd gehamerd op het fel blijven spelen. Door een goede inzet moet de wedstrijd gewonnen kunnen worden. De Herthanen hadden goed geluisterd en gingen direct vol aan de bak. Kick geeft voor op Thiago. De keeper heeft dit echter door en weet de bal te onderscheppen. In de 10 minuut een gigantische kans voor Badhoevedorp. De speler gaat allen af op keeper Mike maar schiet net naast. De 12e minuut was het echter toch raak. Balverlies op het middenveld door Hertha waarna Badhoevedorp eenvoudig de 2-1 weet te scoren. Maar het geloof in een goede afloop bleef. Na een strakke pass van Julian schiet Loek over. De 17e minuut krijgt Mats de bal op links en hij speelt Thiago aan die links voor loopt. De bal wordt voorgegeven en Quin staat op de goede plek en scoort de 2-2. Met nog 7 minuten te spelen een spanend slot van de wedstrijd. In weer een aanval over links via Thiago en Quin weet Raslen de bal in te tikken. Hertha staat met nog 5 minuten te gaan 2-3 voor. In de laatste minuten nog een grote kans voor Badhoevedorp. Vanuit een vrij trap gaat de bal via de handen van Mike op de lat en over.

Afgelopen. Hertha pakt de volle winst in een spannende en mooie wedstrijd. De positieve houding, werklust, teamgeest maar vooral het samenspel en de enorme inzet hebben ervoor gezorgd dat de punten meegaan naar Vinkeveen.

Volgende week, op 8 oktober, speelt Hertha O10-1 om 10.00 thuis tegen Legmeervogels uit Uithoorn.