Hertha JO13-1 krijgt te weinig in Ronde Venen-derby

02 oktober 2016

Zaterdag 1 oktober leverde op voorhand al een affiche op om van te smullen: in de 2e Klasse 07 speelden CSW JO13-1 en Hertha JO13-1 tegen elkaar. Allebei ongeslagen, CSW 5 punten en Hertha 9 punten uit drie wedstrijden, gingen de ploegen in Wilnis aan de dijk om het onooglijke tijdstip van 8.45 onder leiding van scheidsrechter Roy van Beijnen.

Spannend was de wedstrijd vanaf minuut één, goed was het niet echt, in ieder geval van Vinkeveense kant. CSW maakte het speelveld erg klein en Hertha ging daar in balbezit gewoon in mee. Daarmee maakte Hertha het erg lastig voor zichzelf, al kwamen er wel twee kansen vanaf de linkerkant. Jay Overdijk ging op snelheid langs zijn snelle tegenstander maar speelde tot twee keer toe de bal te ver voor zichzelf uit. Na die twee kansen was het CSW dat het initiatief pakte. Op het middenveld, waar Hein Otting, aanvoerder Mees van Zijtveld en Michel Passet startten voor de Vinkeveners, kwam de bal vaak in tweede instantie in het bezit van CSW en wisten daardoor de voorhoedespelers te bereiken. De rechtsbuiten kon, zonder dat het hem lastig werd gemaakt, zo de bal in kruising schieten achter Andy Theijsmeijer. Niet veel later maakten de Herthanen het weer onnodig klein bij een ingooi en stapte centrale verdediger Mats Klinkhamer in, maar ook dit duel wisten de CSW'ers te winnen. De bal werd direct lang gespeeld en de verdedigers Tijn Eekhoudt, Sander van Senten en Sander de Vries konden de snelle spits niet meer inhalen en was het uit twee kansen direct 2-0.

In de rust werd er benadrukt dat er meer duels gewonnen moesten worden door de Vinkeveners en dat gebeurde ook. Met nog twintig minuten te gaan werden er enkele omzettingen gedaan: de sterke en grote spits Niels Schoonderbeek had het lastig tegen het lange verdedigingsduo bij CSW en daar werd de snelle Mees op gezet. Nick Verweij nam zijn plaats als midmid weer in, waar hij dit seizoen overtuigend speelt. Daan Plevier strooide vanaf linksmid inmiddels met mooi passjes waar de snelle Jay, Mees en Kyan van Galen wel raad mee wisten. De grootste kans kwam toen Mees diep werd gestuurd, de keeper wist te omspelen en de bal net in het zijnet verdween. Nadat in het Vinkeveense strafschopgebied een vermeende handsbal geen penalty werd, werd twee minuten later Mees duidelijk onderuit gehaald en vlak voor tijd Michel in onbalans werd gebracht in scoringspositie, ging de bal ook niet op de stip. Ook afstandschoten van Kyan en Mats toen er aanvallender werd gespeeld, troffen geen doel en won CSW dus deze Ronde Venen-derby. Op basis van de tweede helft had Hertha zeker een gelijkspel verdiend, maar het mocht niet baten. Zaterdag 8 oktober speelt Hertha thuis opnieuw een derby tegen Argon.