Hertha JO13-1 wint ook van RKDES JO13-1

26 september 2016

Afgelopen zaterdag vertrokken de mannen van coaches Kevin, Jan Pieter, Marc en Jeroen naar Kudelstaart om daar te strijden tegen de leeftijdsgenoten van RKDES. Hoofdcoach Kevin was afwezig, hij vertrok vrijdag richting Duitsland om met een aantal andere "gooiers" zijn tweede hobby uit te oefenen: boomerang gooien. Zijn vervanger om toch de technische staf compleet te maken was niemand minder dan de voorzitter van de mooiste club van de Ronde Venen, Michel Klinkhamer.

Nadat de mannen omgekleed waren, werd de gang naar veld 4 ingezet. Een "echt" grasveld was het strijdtoneel vandaag. De ene groep werd onderworpen aan een positie spel, de andere groep moest afwerken op het doel van keeper Andy die vol de zon in zijn gezicht had. Gelukkig bracht de pet van de voorzitter uitkomst. Nadat de laatste tactische puntjes besproken waren konden de dappere blauwwitte strijders aanvangen. Met de geblesseerde Cayden nog aan de kant, en wissels Jay Overdijk en Sander de Vries starten de Vinkeveners voortvarend. Er werd goed druk gezet, en RKDES had moeite met de druk van onze strijders. Het woord strijders kenmerkt zich doordat de al onze spelers ondanks hun lange mouwen altijd met opgestroopte mouwen lopen. Hertha, duidelijk de bovenliggende partij had het vizier niet helemaal op scherp staan in de eerste helft. Ondanks de vele opgelegde kansen wisten de aanvallers, Niels Schoonderbeek, Kyan van Galen en Daan Plevier het net niet te vinden. Vanuit de tweede lijn wisten Mats Klinkhamer, Nick Verweij en Mees van Zijtveld een aantal schoten op het RKDES doel te produceren maar ook deze werden gestopt door de keeper, of gingen ze rakelings naast. En waar de ene ploeg continu druk zet op het doel, valt hij vaak aan de andere kant. Ook vandaag weer. Na 20 minuten kwam RKDES een beetje onder de druk vandaan. Dat was niet de verdienste van de Kudelstaartse ploeg, maar door kleine foutjes aan Vinkeveense kant. Na een verkeerde inspeelpass van Hertha, werd een aanval over rechts door RKDES opgebouwd. De bal belande bij de rechtsvoor van RKDES die tussen twee Herthanen door de bal achter keeper Andy Theijsmeijer wist te schuiven, 1-0. Dit was een domper gezien het spelbeeld. Lang konden de mannen van RKDES niet genieten van hun voorsprong. Nadat een aanval van Hertha op een arm van een RKDES speler belande binnen de 16, kon de prima fluitende scheidsrechter niks anders doen dan de bal op de stip te leggen. Toevallig of niet, afgelopen donderdag was er nog op getraind, geen idee of coach Kevin een vooruitziende blik had, maar Mats die ook de eerste pingel op de training in de rechter kruising ramde nog plaats achter de bal en deed zijn plicht. Niet zo mooi als op de training, maar wel lekker hard, 1-1. Altijd lekker om net voor de rust op 1-1 te komen, goed voor het zelfvertrouwen en vooral minder lekker voor je tegenstander. In de rust werden de mannen gewezen op het feit dat ze vooral in zichzelf moesten geloven, hun eigen spelletje moesten spelen en elkaar positief moesten blijven coachen.

Nadat de scheidsrechter de tweede helft op gang bracht, waren de Vinkeveners onthoudbaar. De ene na de andere bal werd onderschept. De achterhoede, Sander van Senten, Tijn Eekhoudt, Sander de Vries en Mats Klinkhamer was een onneembare vesting. Na twee minuten was het Mees van Zijtveld die zijn linker deed laten spreken. Hij passeerde een tweetal spelers en schoot de bal door de stokken van de keeper en via de binnenkant van de paal verdween de bal in het doel, 1-2. Weer twee minuten later was het wederom Mees die goed doorging over links en de bal met een puike voorzet op de rechter van Niels bezorgde die hem als het ware zo naar binnen liep, 1-3. Hertha was ontketend en na een werkelijk schitterende actie van Kyan, die meer verdiende helaas was het uit een corner bijna Mees die de 1-4 op zijn schoen had. Uit een volgende corner was het wel weer raak, dit keer was het Michel Passet die wel de 1-4 binnen tikte. RKDES deed nog iets terug, 2-4 maar nog geen minuut later was Nick Verweij dicht bij de 2-5. Met een vlammend schot dat uiteen spatte op de aluminium deklat was de attente Michel die goed meegelopen was en de terug komende bal alsnog achter de keeper wist te schuiven, 2-5. De koek was aan Vinkeveense kant nog niet op, want de onvermoeibare Niels wist het de keeper zeer lastig te maken met en hard schot. Die kon niet goed gepakt worden door dezelfde keeper, en de vliegensvlugge Jay Overdijk wist dit buitenkansje te verzilveren, 2-6. Het slotakkoord was voor RKDES die nog een keer wist te scoren, 3-6. Kort daarna was het over en

sluiten en staan onze Herthanen op een mooie tweede plaats op de ranglijst met 9 punten uit 3 wedstrijden. Volgende week gaan de mannen op bezoek bij de buren in Wilnis, CSW. Aanvang van deze wedstrijd is 08:45 uur.