Hertha JO11-2 wint bij KDO met 2-4

18 september 2016

In de tweede competitiewedstrijd van het jaar heeft Hertha JO11-2 met geweldig goed voetbal een welverdiende uitoverwinning geboekt bij KDO JO11-2 in de Kwakel: 2-4.

Met het beste spel dat de mannen tot nu toe hebben laten zien werd KDO in de eerste helft behoorlijk overlopen. Jasper Mons werd na ruim 5 minuten mooi aangespeeld, controleerde de bal uitstekend en liet met een bekeken schot in de linkerhoek de keeper van KDO kansloos: 0-1. Kort daarna tekende Indy Dolman met een hard schot boven in de goal voor Hertha’s tweede goal. KDO zette vervolgens best veel druk op de verdediging van Hertha, maar die stond als een huis. Pelle Reijers heerste als laatste man, linksback Sem Veenhof veroverde bal op bal en ook Tim Wolfgramm was nagenoeg foutloos. Op de paar kansjes die KDO kreeg reageerde keeper Lev van den Berg steeds adequaat. Vlak voor rust wist spits Tim Stubbe de 0-3 binnen te schieten. De wedstrijd leek beslist.

Maar niets was minder waar. KDO kwam in de tweede helft bijzonder sterk terug. Eerst werd uit een harde corner de 1-3 binnengetikt. Niet veel later werd het zelfs 2-3 nadat een doorgebroken speler van KDO het duel van Pelle Reijers won en kon doorstoten richting de goal. Maar Hertha bleef lekker doorvoetballen en wist nog verschillende kansen te creëren, onder andere voor Daroen Mauloed en Yassine Mansi. Uiteindelijk wist Tim Stubbe na een corner van Jasper Mons de bevrijdende 2-4 te maken, zijn tweede van de ochtend. En vlak daarna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. En meer dan verdiende overwinning van de mannen uit Vinkeveen!