Aalsmeer O10-2 – Hertha O10-1

05 september 2016

Zaterdag 3 september was het voor de mannen van Hertha O10-1 de eerste officiële test. Om 10.15 starte de bekerwedstrijd in en tegen Aalsmeer. Met dank aan de sponsoren Mazars, Linders Consultancy en Rene de Bruijn Promotions, die nieuwe tassen, trainingspakken en wedstrijdkleding beschikbaar hebben gesteld, gingen de heren het veld in. Deze keer zonder Kick (herstelende van een gebroken neus) en Mats (die later kwam omdat hij eerst nog moest invallen bij Hertha O11-1) werd de wedstrijd gestart. Aalsmeer ging voortvarend van start en kreeg direct een goede kans die door keeper Mike nog werd gekeerd. Echter iets later wisten de jongens van Aalsmeer toch de eerste goal te maken.1-0. Na een strakke pass van Mike naar Loek, sprint Loek langs de lijn naar voren. Na een kleine steekpass weet Raslen de gelijkmaker in te tikken. 1-1. Vlak daarna kreeg Raslan de kans op 2-1. Hij liep alleen op de keeper af maar niet niet te scoren. Uit de counter erna wist Aalsmeer wel te scoren waardoor zij op 2-1 kwamen. Gelukkig wist Raslen de 2e helft zijn misser te herstellen. Bram gaf een pass op Raslen die zijn tegenstander prachtig uitspeelt en waar hij de gelijkmaker binnen schiett. De Hertha mannen hadden duidelijk overwicht en creëerde vele kansen. Bram op de lat, Mats op de kruising, maar de bal wilde er niet in. Na een onderschepping door Bram die direct de bal doorspeelde naar Thiago wist Quin met een strak schot de verdiende 3-2 binnen te schieten. Aalsmeer kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. In de laatste minuut was het echter toch nog bijna raak, maar Mike wist zijn goal leeg te houden waarna de scheidsrechter op de fluit blies. Een verdiende overwinning van de heren uit Vinkeveen.