Hertha JO13-1 speelt zich goed warm in eerste bekertreffen

29 augustus 2016

Zo, de zomerstop zit er weer op.. Allemaal weer opgeladen en fris voor een nieuw seizoen voetbalplezier. Zoals elk jaar is het afwachten hoe de mannen die afkomstig zijn uit verschillende teams, elkaar weer 'in het veld weten te vinden'. Met spelers uit de oude D1, D2, D3, E1 en Jay Overdijk die in de transferperiode overgenomen werd van Fortuna Wormerveer. De eerste tekenen, tegen oefentegenstander BFC vorige week, waren veelbelovend. Ook de beker is voor JO13-1 een prioriteit en dus moest er zaterdag 27 augustus 'aan de dijk' meteen gewonnen worden van CSW JO13-2.

Niet geheel beschikkend over een fitte selectie, werd er afgetrapt in Wilnis. Cayden Hoekman heeft last van een vervelende achillespees en Sander van Senten moet kijken hoe hij met zijn 'nieuwe realiteit' om kan gaan tijdens het sporten. En dan is een goal in de eerste minuut wel erg welkom. Michel Passet gaf mooi voor en spits Niels Schoonderbeek zorgde voor de afronding. Hertha zette vroeg druk en CSW, die een klasse lager acteert dan de Vinkeveeners, kon daar niet onder uitkomen. Dit resulteerde in deze wedstrijd tot vele corners, waarvan de eerste door aanvoerder Mees van Zijtveld zo op het hoofd van Mats Klinkhamer werd afgeleverd voor de 0-2. De eerder genoemde Jay was vanaf linksbuiten zijn tegenstander vaak de baas en na twaalf minuten wist hij Niels te bereiken, die zijn twee goal binnenschoof. Niet veel later zorgde Kyan van Galen voor de 0-4 na een mooie combinatie met Niels. Hertha speelde gewoon sterk, iedereen binnen het team deed wat hij moest doen en de verdediging, waarin eerstejaars Tijn Eekhoudt een fantastische wedstrijd neerlegde, verdeelde goed het spel. Vlak voor rust gaf Hertha de meegekomen supporters nog even iets om van te smullen. Eerst was het Niels die knap wegdraaide aan de zijkant van de zestienmeter en de bal zo de verre hoek in krulde en nog geen minuut later was het een aanval die helemaal vanaf keeper Andy Theijsmeijer, resulteerde in een goal. Uiteindelijk was het rechtsmid Nick Verweij die Niels wegstuurde en zo zijn vierde goal maakte.

Met 0-6 rusten.. Vaak kun je de tweede dan wel uittekenen: doelpuntloos en geen schim meer van het spel van de eerste helft. Maar de mannen spraken af: dat gaan wij niet doen, gewoon zo doorgaan als in de eerste helft. De backs Sander de Vries en Sander van Senten, later ook Hein Otting, kozen hun momenten goed om mee in de aanval te gaan, zonder voorin elkaar voor de voeten te lopen. Uit opnieuw een corner, deze keer van de heerlijke linkervoet van Daan Plevier, was het Mats die technisch zeer fraai binnen kopte. Daar bleef het voor Mats niet bij, want hij maakte uiteindelijk nog twee goals door middel van een afstandsschot: een échte hattrick in de tweede helft. Een tweede helft waarin Hertha opnieuw de betere partij was en uiteindelijk met een 0-9 overwinning naar huis ging. Volgende week staat de tweede bekerwedstrijd te wachten: thuis tegen SCH '44 uit Harmelen. Die verloren de andere wedstrijd in de poule van Argon met 2-6.