MENU
 

Reanimatie- en AED-cursus bij SV Hertha

13 september 2016

Reanimatie- en AED-cursus bij SV Hertha

Stel je zich eens voor. Je loopt op straat of bent thuis. Opeens krijgt iemand in de buurt -een familielid, vriend of bekende- een hartstilstand. Het kan zo maar gebeuren. In Nederland krijgen jaarlijks ruim 15.000 mensen een hartstilstand. Een groot deel daarvan vindt plaats in en om het huis. Om de getroffenen een zo groot mogelijke kans op overleving te geven, heeft de overheid besloten dat iedereen een Automatische Externe Defibrillator (AED) mag gebruiken om levens te redden. Kun je reanimeren? Vergeet dan niet om elk jaar een herhalingsles te volgen, want op een dag is het geen oefening.

Reanimeren en defibrilleren met de AED is eenvoudig te leren. Tijdens een reanimatiecursus leer je op een oefenpop wat je bij een hartstilstand moet doen.  Je leert hoe je:

  • een hartstilstand herkent
  • moet reanimeren
  • de AED werkt en gebruikt

De reanimatie wordt geleerd volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad, de NRR.

De eerste 6 minuten bij een hartstilstand zijn namelijk van levensbelang. En als je kunt reanimeren en defibrilleren, kun je een leven redden.

Vanuit Hertha vinden we dat alle leden in de gelegenheid moeten worden gesteld om deze reanimatiecursus te volgen. We stellen dan ook graag hiervoor onze kantine beschikbaar. In het najaar, waarschijnlijk september of oktober, wordt -bij voldoende animo- gestart met de cursus. Gedurende 2 avonden wordt de reanimatiecursus en AED instructie gegeven. De kosten bedragen € 45,- inclusief lesmateriaal en koffie. Als er erg veel animo is, kunnen de kosten zelfs wat lager uitvallen. De bedoeling is dat je jaarlijks een herhalingscursus volgt, deze bedraagt  € 13,-

Ben je geïnteresseerd in deze cursus? Neem contact op via de email: rblomvliet [@] hertha.nl

Het bestuur

 

Naar het overzicht