MENU
 

Vlug en Vaardig C2 -Hertha C2 eindstand 3-8‏

22 maart 2016

Dit keer speelde de wedstrijd af op Amsterdamse gras maar tegen een team geheel met Hollandse jongens van Marokkaanse afkomst tegen het bijna complete team van Hertha doordat Wouter “gehoor” had geven weer mee te willen spelen maar met Mats nog helaas in de ziekenboeg!

Gelijk na de aftrap werd Hertha door de tegenstander “vlug en vaardig” afgetroefd….en werd de toon gezet door dat Hertha al binnen 5 minuten met 2-0 achterstond en werd het duidelijk dat Hertha zoals de coach vooraf had gezegd ..meer met hun hoofd moesten voetballen ..niet werd opgevolgd en bal weer middendoor aan de tegenstander werd geserveerd en het strijdveld niet breed werd gehouden!!

Dat gezegd te hebben werd dit echter alleen door Vincent” woordelijk” begrepen en kopte hij een zeer genomen hoekschop van Rowan achter de verbijsterde keeper ..2-1

Deze schitterde goal werkte ook als een wake up call om de meer naar voren te spelen om zodoende de tegenstander verder van het doel te houden en wat ook effect sorteerde want even later stonden Finn en ook Wouter alleen voor de zeer goede Keeper die de ballen nog wel vaardig wist te pareren.

Niet veel later wist de Kay de nog recent van een genezen van een zware griep een scherpe pas aan geweldig actieve spelende Finn te geven die de bal professioneel afmaakte en de gelijkmaker scoorde..2-2..!

De thuisclub veerde weer op en er ontstond voor hert doel van de voortreffelijk keepende Kay een strijd om de bal die in eerste instantie door keeper Kay werd weg gestompt maar in daarop volgende rebound net over zijn vingers werd ingekopt en is het te overwegen waard de noppen van de zijn voetbal schoenen met noppen die 10 cm langer uit te voeren. 3-2..!

Deze op oog lijkende tegenslag had echter op Hertha geen vat mede door de steeds scherp staande Wouter en de subliem spelende Finn en het goed uitgevoerde aanval spel van Nick en Jacob over de flanken en de meer naar voren verdedigende Stein en weer afleggen naar buiten .

Naar wat bleek interpreteerde Vincent de coach voortreffelijk de hoofdtechniek met zijn linkervoet en dat betaalde zich uit met een gave “een tweetje met Finn en resulteerde weer op de wel verdiende gelijkmaker… 3-3 !

Dat Wouter niet voor spek en bonen meespeelde was uit zijn voorgaande acties al duidelijk maar dat zijn intenties doelbewust waren, ervaarde de thuisploeg aan de lijve en maakte weer een schoolvoorbeeld van een doelpunt die als een youtube video bestond door zijn oma zou worden bekroont met een record aan positieve likes en als gevolg voor het team een belangrijke doelpunt 3-5..waardoor met rust de wedstrijd kon worden uitgespeeld.

Het werd gaande de wedstrijd duidelijk dat de thuisploeg ondanks zeer goede voetballende solisten geen vuist meer konden maken maar ook anderzijds door goed georganiseerd verdedigen nam met name door Stein ,Josh, Rowan en Enzo .!

Maar Finn had zijn oude hongerige gretigheid naar doelpunten weer hervonden door de de 7de en en 8ste goal te scoren.

Wout kreeg voor zijn doorzettingsvermogen na lange tijd het voetbal te hebben gemist met een spontane ovatie van spelers en supporters en leiding een publiek wissel.

Verder een compliment aan de aan de Hollandse spelers van Marokkaanse afkomst .Het was voor het Hertha team een sportief plezierig evenement zonder noemenswaardige tussenkomst van de zeer goed leidende scheidsrechter om tegen ze te spelen en zien ze met plezier terug in Vinkeveen.

Naar het overzicht