Hertha C2 laat 13 doelrijpe kansen onbenut en laat daar door de volle buit liggen tegen Argon C5 en speelt slechts gelijk met 2-2

08 februari 2016

Met nog Brian van de Hulst nog geblesseerd op de bank en met Bob Liesveld weer gelukkig speelbaar en met een gewijzigde opstelling met Mats Holtrop in de spits gezien zijn goede inzet bij de laatste wedstrijd voor de onfortuinlijke Finn Colly werd onbevangen met vertrouwen de wedstrijd afgetrapt.

Al na 4 min met goed overwicht door het gehele team betaalde zich al bijna na 4 minuten uit toen altijd op scherp staande Wouter de Waard door Mats werd goed werd aan gespeeld waar door Wouter zich weer op briljante wijze zich los maakte van zijn dubbele dekking en met een snelle dribbel helaas op enkele centimeters voorlangs schoot.

Gelijk na plm. .6 minuten was het de beurt aan Argon die kans zag de verdediging van Hertha te testen maar zich verkeek op de betrouwbare Kay te Beest..!

Dat de mee gekomen publiek zich zou vermaken bleek al weer kort daarna toen Wouter weer uit het midden veld werd aan gespeeld ….maar zijn vizier wel doelgericht had afgesteld maar zonder correctie voor de harde wind met als gevolg de bal slechts op de paal belande..!

Het positieve van Hertha team is dat alles is gericht is om vooruit te spelen om daarmee druk op de tegenstander te houden….maar elk voordeel heeft zijn nadeel want echter na 17 minuten bleek de keeper van Argon al aan te geven van buitengewone klasse te zijn ,doordat zijn uit trap uit de handen gedreven door de mee wind over de middenlijn ,maar ook over het gehele team van Hertha heen gingen .De normaal snelle sprint van de altijd zeer waardevolle Stein kon niet voorkomen dat de attente spits van Argon vrij voor de ballende Kay te Beest kwam en de bal cool in het net schoot…dus keek het met passie spelende Hertha team tegen een niet verdiende achterstand aan 0-1..!

Maar aan de blamage kwam geen eind toen na plm. .20 minuten de zeer correct leidende scheidrechter Rene Stokhof… Argon een verdiende strafschop toekende ..die Kay die niet onderdeed voor zijn collega magnifiek ramde de bal professioneel uit he doel … echter zag Kay in de rebound in totale verbijstering dat Finn Colly in Hertha tenue met een back out .. zijn doelsaldo te verhogen…door een actie die van Persie niet had mis gestaan .. fraai en hard in het eigen doel te schieten..!! 0-2

De emotie die daarop volgde was bij ieder die Hertha een goed hart toe draagt aanzienlijk…maar anderzijds bleef men in het veld koel en gaf vooraf gegaan door goed teamwork Kay Okkerse eens strakke pass aan de vrijstaande Wouter de Waard de nu de keeper het nakijken gaf … 1-2..!!

Daardoor keerde de hoop weer terug en zelfs gelijk daarna toen Bob Liesveld in het veld gekomen voor Vincent liet zien dat hij vorm had behouden en een goed schot op het doel af vuurde die helaas de keeper uitstekend wed gekeerd.

Dat Mats met hard werken en passie zijn positie waar wilde maken toonde hij een minuut later toen hij 4 meter voor keeper en twee verdedigers hard wilde uithalen maar hierbij zijn evenwicht verloor en de bal bijna via de grond nog voor het inkoppen had maar na 10 minuten dezelfde truc weer op nieuw probeerde !

Maar gelukkig net 1 minuut voor de rust wist Kay Okkerse toch nog de gelijkmaker te scoren en bleven de meelevende supporters leiding en coach Hopen op een gunste afloop..!

Maar de rust werd het een bizare vertoning…Hertha boys wilde zich niet neerleggen bij een gelijk spel en zette daar bij alles op alles waaruit een opeen stapeling aan kansen kwamen met schoten die normaliter er ongetwijfeld in zouden gaan …maar de Argon keeper..wat al eerder bleek had veel naar Cillesen gekeken en wilde hem evenaren.

Ondanks dat dat hij van de tegen partij is denk dat iedereen heb kunnen constateren dat hij de Man of the Match was al had het een haar gescheeld of Kay Okkerse had die titel kunnen toe-eigenen als hij de wedstrijd had kunnen afsluiten met een goed genomen Penalty…maar de zachte pass recht op de keeper had die keeper nog geblinddoekt nog gestopt..!

Met al een wedstrijd waar van het publiek ,leiding en coach heb kunnen genieten…van een team dat met passie en al beter als team functioneerde en met die constatering en kan Hertha dat punten verlies in Mijdrecht eerdaags wellicht rechtzetten..!