Leusden D5 - Hertha D3

25 januari 2016

De eerste competitiewedstrijd in 2016 was meteen een wereldreis. Maar liefst 65 kilometer verderop in Leusden moest de d-3 aantreden. Op deze mistige en natte zaterdag schoot Hertha uit de startblokken met een paar mooie aanvallen. Al snel bleek dat Leusden niet bang was uitgevallen en en uit een mooie tegenaanval scoorden ze.1-0 Hertha pakte de draad weer op en er ontspon zich een leuke wedstrijd met heel veel kansen. Ver in de eerste helft kreeg Niels de bal aangespeeld en schoot vervolgens op de lat. De terug stuiterende bal had zoveel effect dat hij alsnog in de goal rolde. Toch kwam Leusden nog voor de thee op voorsprong dus moest Mark de mannen weer even op scherp zetten. De tweede helft lukte dat en langzamerhand werd Hertha sterker. Ongeveer tien minuten voor tijd kreeg Hertha een corner die Daan op de kruising schoot en Niels de bal in de touwen joeg. Dat was 2-2. Een paar minuten later weer een hoekschop van dezelfde kant maar nu in de zestien en daar stond Bram die de bal vol op zijn pantoffel nam 2-3. De wedstrijd leek daarmee gespeeld maar in de laatste seconde kreeg Hertha een strafschop tegen .Die ging er in en de einstand werd daardoor 3-3. Op basis van de wedstrijd een prima uitslag.

Over die stafschop was na afloop een hoop discussie. Gelukkig zijn er bij veel verenigingen vrijwilligers die jeugd wedstrijden fluiten. Zo ook deze scheidsrechter waar niets op viel aan te merken tijdens de wedstrijd. Op het moment dat Hertha met 2-3 voorstond kwam er nog een aanval van Leusden .De aanvaller van Leusden trok de verdediger van Hertha aan zijn shirt onderuit en beiden gingen naar de grond. Tot verbazing van zelfs de eigen supporters legde deze meneer de bal op de stip .De overtreding was net binnen de zestien maar de scheids stond op de middenstip en kan dus nooit gezien hebben wat er gebeurde. De jeugd op deze manier leren wat sportiviteit is en dan op deze manier je team toch nog een puntje bezorgen is niet leuk. Beste Scheidsrechter uit Leusden, ga je diep schamen en fluit de volgende keer zoals het hoort: SPORTIEF.