MENU
 

Hertha C2 verslaat op weg naar de Beker finale Breukelen C4 met 5-1‏

18 december 2015

Daar Hertha C2 er niet was geslaagd de derde in de najaarscompetitie te worden restste alleen nog de Beker trofee dus toog men in alle vroegte naar Breukelen met maar een doel voor ogen gewoon winnen . Onze bron in Breukelen wist te vermelden dat thuis ploeg voor deze derby was op gevrolijkt...met talentvolle spelers maar dat maakte geen indruk en werd gelijk met de aftrap druk naar voren gezet en na 10 min. werden door Hertha al vele kansen gecreerd al leuk om te zien maar dat telt niet.

Echter na 15 minuten kon Jacob Biemond over de middellijn ingooien en liet zien dat hij zijn voetbalregels wist maar ook toepaste door deze naar voren en ja wel naar vrijlopende Wouter de Waard te werpen .Deze maakte zijn bekende "Bolt" sprintje naar de achterlijn om de jarige Finn Colly kadootje voor het in koppen te geven maar de bal verdween regellrecht over de keeper in binnenkant zij net 0-1

Hertha was duidelijk de boven liggende patij met goed combinatie voetbal maar eveneens werd er met passie gevoetbald met instelling welke bij trainjngen soms bij sommige spelers node wordt gemist . Het goede spel werd dan ook na 20 min. beloond met een fraai overtuigend schot door de captain Bob Liesveld 0-2
De kleine tegenstootjes van de thuisclub werden moeiteloos door goed verdedigen van Sten Brabander ,Rowan Kools en Jimmy van de Wilt maar ook verrassend goed door Josh van de Vliet geelimineerd en daarbij veelal de bal goed aan de voorwaartsen werd gepast waardoor bij een voortreffellijke steekpassen op Kay Okkerse deze met wat leuke passerbewegingen de bal vrij naar voor zich kon houden en op plm.20mtr. voor het doel op een rechter slof kon nemen en geweldigde knal volgde... de keeper bleef genageld vol ongeloof voor zijn doel staan ...0-3..!

Deze knal en voltreffer inspireerde en mooie voorsprong ..inspirende de zeer enthousiaste altijd mee reizende vader Arie Brabander de mannen indien deze stand behouden zou worden ...hij het hele team op Euroknallers te tracteren....!!!

De tweede helf was wellicht door de vele wissels anders dan de eerste helft want iedereen geloofde wel dat het een gelopen race was met een ruime voorsprong en nog steeds met geen gevaarlijke doorbraken van de thuisclub maar dat begon Hertha op te breken...Na een paar goede wissels bij de thuisclub ontstonde er gevaarlijke momenten voor het doel van Hertha en was het aan de sterk kepende Kay te Beest te danken dat hij de O hield.

Door de veel op komen bij speelwijze onstonden er weer plaagstootjes voor Hertha en wel weer door goed werk van Mats en Jimmy waardoor Wouter weer aan de bal kon komen..deze keer geen sprint en met kracht rechts voor of in het doel ...maar swingend en een schotje als een slak zo sloom ...meer al een mislukte terugspeel langs iedereen ..maar ook langs de keeper maar ook dat telt 0-4..!

Dat voetbal niet oogstrelend hoeft te zijn bewees ook Kay Okkerse een vrije trap 10 min. voor tijd en besliste hij de met een uitmuntend genomen knal 0-5..

De thuisclub toende toen echter te laat hun goede karakter en maakte met knappe aanval waar de verdediging van Hertha geen antwoord op had nog 2 min. voor de voortreffelijke leidende scheidsrechter affloot 1-5..!

Daarna werd in een ontspannen sfeer genoten van de Euroknallers bij MacDonald en gezongen voor de Jarige Finn Colly Daarna verdwenen de meeste in de ballen bak en glijbaan...toch nog niet al hun energie in de wedstrijd gestopt..en de lat te lag gelegd...!!!????

Naar het overzicht