Hertha D2 - Aalsmeer D4

14 december 2015

Hertha D2 moest vandaag de laste thuis wedstrijd spelen voor de winterstop tegen fc Aalsmeer D4. Na een ruststand van 0 – 0 werd de eindstand in deze zeer spanende wedstrijd 2 – 1 voor de mannen van Mick en Marcel.

De wedstrijd begon om 11,15 om het hoofdveld onder uitstekende weersomstandig heden. Hertha D2 begon goed aan deze wedstrijd tegen een ploeg dat 2 punten achter Hertha D2 stond. De mannen van Mick wilden kosten wat het kost ook deze wedstrijd winnen, Zeker om nog een plaats te stijgen en de ongeslagen status thuis vast te houden. Met 6 overwinningen en een gelijk spel. Met een paar goede kansen de eerste helft waarbij het versier niet scherp stond. En met een doelpunt uit een hoekschop van mark de volgens Vincent over de doellijn was, Gingen de mannen rusten met een 0 – 0.

Na rust nog even de puntjes op de ie te zijn gezet, begon Hertha D2 weer sterk met het goed vast zetten van de tegenstander. Maar ook nu heel veel kansen voor Hertha de eerste al net vlak na rust na een goede aanval ging Vincent op het doel af maar uitstekend gepareerd door de keeper. Uit de hoekschop van mark daar op volgende ging de bal naast. Hertha bleef het proberen maar kansen van zowel Niels en Vincent en Michel gingen er niet in. En de voetbal wet zegt als je ze zelf niet maakt valt hij de andere kant er wel in. En dat gebeurde ook in de 48 min komt Aalsmeer D4 geheel tegen de verhouding in op een 0 – 1 voorsprong. Al zat er wel een luchtje aan deze doelpunt (hands). Maar de scheidsrechter wees gedecideerd naar het midden toe. Ondanks deze tegenslag bleef Hertha D2 zoeken naar een goed resultaat. Maar opnieuw stond Vincent oog en oog met de keeper maar op nieuw was de keeper van Aalsmeer D4 Vincent de baas met een uitstekende reflex. Niet veel later zo 10 min voor tijd weer een voorzet van af rechts waarbij de bal voor de voeten van Mark kwam en inschoot. Hij juichte al want ook deze bal was over de doellijn heen maar ook nu werd hij niet goed gekeurd. En met zo veel pech zal je zegen dat Hertha D2 de laste thuis wedstrijd voor de winterstop gaat verliezen. Maar toch zes minuten voor het verstrijken van deze boeiende wedstrijd schiet Nick de 1 – 1 in het dak van het doel. Hertha D2 ging op jacht naar de overwinning en in blessure tijd kwam de verdiende overwinning na weer een goede aanval schoot Sindey de 2 -1 in de touwen. De ontlading bij de spelers was groot, Zeker toen de scheidsrechter affloot.

En zo kan Hertha D2 terug zien op een uitstekende eerste seizoen”s helft. Waarbij er soms prachtig voetbal was te zien. En beloont is met op dit moment de tweede plaats achter Argon D3. Met 10 gespeeld 22 punten. met een doelsaldo van 56 voor 21 tegendoelpunten.

Topscoorders op dit moment zijn.

1. Vincent 25 doelpunten
  2. Niels 18 doelpunten
  3. Mark 12 doelpunten

Dit zijn ook met de beker wedstrijden me gerekend waarbij Hertha D2 hellaas voor is uitgeschakeld, maar met twee overwinningen en een nederlaag tegen Abcoude D3 toch een prima prestatie. 3 gespeeld 6 punten en een doelsaldo van 28 voor en maar 2 doelpunten tegen. Dit is een compliment richting onze verdedigers onder aanvoering van aanvoerder Theerapum.

Zo met nog een training te gaan pakken we de draad weer op zaterdag 9 januari op met de laste competitie wedstrijd in de 3e klasse thuis tegen tos actief D1, Waarna er na deze wedstrijd een nieuwe indeling komt en we een klasse hoger gaan spelen.

Namens de technische staf onder leiding van Mick,Marcel, Jeroen, Marc willen we spelers bedanken voor hun inzet en spelvreugde die ze hebben getond de eerste seizoen helft op naar het tweede.