Hertha trekt de punten over de streep | Hertha 1 – Wasmeer 1 | 2 – 1 | (2 – 0)

30 november 2015

Met een half been in de winterstop, Hertha speelt de laatste wedstrijd voor de winterstop op 5 december uit tegen Olympia, begon Hertha de pot tegen het twee plekken lager geplaatste Wasmeer. De koude zaterdagmiddag leek een goed moment om de punten in Vinkeveen te houden.

In de eerste helft begon Hertha redelijk aan de wedstrijd, niet perse omdat een hoog niveau werd gehaald, maar wel omdat het niet slechter was dan Wasmeer. Dit lichte overwicht resulteerde al snel in enkele kansen. Toch bleek Wasmeer ook niet ongevaarlijk, vaak aan de hand van de sterke spits, werden duels gewonnen en kwam er gevaar. Dit resulteerde in twee goede kansen, waarvan er een voorlangs ging en de ander werd gered door keeper Wouter Moen

Ongelukkig

Wasmeer mocht, ondanks de goede kansen, van geluk spreken dat het niet achter stond. Door Hertha werd slordig omgesprongen met de kansen, waarbij Dave Ruijzenaars een ongelukkige rol speelde. Meerdere kansen werden gered door de keeper, overgetikt of te slap ingesloten. Ongeveer 5 minuten voor de thee werd de wedstrijd opengebroken. Na een goede actie van Jorg Landwaart over de achterlijn werd de bal teruggelegd en door Bart de Groot links onder de keeper geschoven. 1-0 voor Hertha. Terwijl Wasmeer nog aan het herstellen was van deze tegenslag vlak voor rust, werd het nog erger voor de bezoekers. Een getergde Dave Ruijzenaars schoot van dichtbij hard binnen, waarmee hij de stand verdubbelde binnen 4 minuten.

Een goed begin is het halve werk

De tweede helft, waarin Hertha zich had ingenomen scherp van start te gaan, begon dramatisch. Door twee zwakke passes van aanvoerder Thom van Rijn kwam er al snel onrust in de ploeg uit Vinkeveen. Uit de ontstane onrust kwam de eerder genoemde sterke spits als winnaar uit een persoonlijk duel met Thom van Rijn en kon de bal voorbij de keeper schuiven. Binnen 5 minuten had Wasmeer de gewilde aansluitingstreffer.

De onrust was nog niet gelijk uit de ploeg en er kwamen nog enkele gevaarlijke momenten voor Wasmeer, met onder andere een kopbal vlak langs de paal. Toch had Hertha met enkele scherpe counters juist weer uit kunnen lopen. De wedstrijd werd naarmate die vorderde ook iets grimmiger, Hertha had veel overtredingen nodig om Wasmeer af te stoppen, maar ook de spits van Wasmeer had zich netter kunnen gedragen. Na een akkefietje met de aanvoerder, waarbij op een been werd gestaan, werd ook Ruben Versluis slachtoffer van een ondoordachte actie. Dit zorgde voor een opstootje aan de zijlijn, maar liep met een sisser af.

Wasmeer is uitgeraasd

Het laatste kwartier verliep, mede door de koude wind en regen, onrustig, maar er ontstond geen echt gevaar meer aan beide kanten. Wasmeer was na het scherpe begin uitgeraasd, en kon afgezien van enkele vrijetrappen weinig gevaar meer stichten. Hertha heeft, met sleuren en trekken, de punten in Vinkeveen weten te houden.

Zaterdag 5 December speelt Hertha 1 de laatste (uit) wedstrijd van het seizoen, waarna er Zaterdag 12 december de sluiting is van de oude kantine. Hier is iedereen die Hertha een warm hart toe draagt natuurlijk meer dan welkom!