MENU
 

Hertha E1 eervol ten onder tegen sterk Olympia‏

30 november 2015

De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen was er ééntje om rap te vergeten: 1-9 eraf tegen Olympia dat met twee dispensatiespelers en een D-speler duidelijk de sterkere was. En Hertha moest blij zijn met topper Rens van der Moolen op doel, want die hield een score met dubbele cijfers tegen. Jammer genoeg zijn er welgeteld drie teams uit de competitie gestapt (Ajax, Waterwijk en Aalsmeer), waardoor een dubbele confrontatie met Olympia op het programma staat.

Tsja, progressie bij Hertha is duidelijk merkbaar, maar zou het genoeg zijn om het Olympia lastig te maken? Gelukkig deed de D1'er niet mee (echt chique was dat toen trouwens niet, excuses zijn inmiddels aanvaard), maar wel zeven tweedejaars en dus twee gedispenseerde D-spelers. Dat tegen de vier jonge eerstejaars en vijf tweedejaars van de Vinkeveners. Zie je dit verschil, dan is het niet raar dat Olympia ook vandaag met de overwinning aan de haal ging. Daarbij moet wel gezegd worden: er werd door Hertha redelijk goed meegevoetbald en er werden genoeg kansen gecreëerd.

Hertha startte bijvoorbeeld sterk. Tijn Eekhoudt dribbelde goed in, bereikte Daan van Rossum en die zette met een lastig schot dus direct in de eerste minuut die grote D-keeper aan het werk. Ook met de snelheid van Tygo Woudstra en het doelgerichte werk van Alfie Irving was Hertha meermaals gevaarlijk. Verder speelde Olympia hun sterke punten goed uit. Vaak werd de lange bal gehanteerd naar de sterke rechtsbuiten, die maakte een actie en gaf voor of schoot zelf. En dat het 5-0 bij rust stond, was misschien wat geflatteerd, want bij Olympia lukte het ook allemaal nét wel. Desondanks bleven de meesten van Hertha buitengewoon goed hun best doen, onder leiding van de Breeveldse Knokploeg. Melle van der Linden en Jaydi Smit werkten zich zes slagen in de rondte; echt top mannen!

Maar ja, 5-0 achter.. Beste tik natuurlijk voor de mannen. In de tweede helft maar gewoon hard blijven werken en kijken waar het schip strand. En dat Hertha een ploeg kan zijn die lastig blijkt te bespelen, werd in de tweede helft wel duidelijk. Nog geen drie minuten na de rust speelde Sander van Senten linksbuiten Mike van Boxtel aan, die wist Daan te bereiken en die weet wel raad met buitenkansjes en tikte in ieder geval de eretreffer binnen. Dat daarna Olympia nog twee keer scoorde, is voor de statistieken. Lang niet zo weggespeeld als in de heenwedstrijd, maar voor Hertha liggen er nog twee mooie wedstrijden in het verschiet. Tegen KDO revanche nemen voor de nipte nederlaag en de uitwedstrijd voor de beker tegen Argon E3!

Naar het overzicht