MENU
 

Hertha F lichting 2008 traint bij FC Utrecht

08 november 2015

In het kader van de de RAC samenwerking tussen sv Hertha en FC Utrecht, was afgelopen woensdag 4 november de eerste activiteit zichtbaar. De jongste lichting, 2008, beet het spits af voor Hertha.

De vraag van FC Utrecht was om 8-9 spelertjes uit het geboortejaar 2008 af te vaardigen. In overleg met de trainers zijn we tot de groep gkomen die werd uitgenodigd voor dit avond. Iedereen die uitgenodigd werd reageerde dol enthousiast.

Vol goede moed vertrokken Julian, Pim (F1), Ryan, Sam, Dani, Alexandros (F2), Bram en Abel (F3) om 14.30u naar Utrecht. Aangekomen op het mooie trainingscomplex Zoudenbalch werden ze ontvangen door assistent Hoofd opleidingen Paul Vooijs. Daarna snel omkleden in de tenues van Hertha F1, van sponsor VinkBouw

Daarna gingen de mannen onder leiding van Toine, naar het veld. Daar volgde een korte introductie door Paul en vervolgens begon de training, onder leiding van FC Utrecht trainers.

Mats die was meegekomen om te kijken mocht tot zijn grote vreugde ook meedoen van de FC Utrecht trainers. Aangezien er geen tenue meer over was, liep Mats, gewoon in zijn Ajax tenue op het veld. Tot grote hilariteit van de trainers.

Eerste oefening was een 1:1 doel met 2 doeltjes. Snel inpassen, aannemen, acties maken, verdedigen. Alles zat in deze oefening. De jonge Vinkeveners deden het met volle overgave.

Na 15 minuten draaide, net als bij de training bij Hertha, het circuit door en gingen de Hertha mannen door naar een andere 1:1 oefening.

De volgende oefening was er eentje op techniek. Langs de pionnen slalommen en weer terug. Zeer goed voor de balcontrole bij de jonge F spelertjes.

De laatste oefening was wederom een 1:1 duel vanuit een pass van de verdediger. Handig was dat in deze oefening ook de zgn loopladder was ingebakken, wat een mooie aanvulling op deze oefening was. Zo kon F Hoofdtrainer Toine ook weer wat extra stof aan zijn kennis toevoegen.

Vervolgens werden de pionnen van het veld gehaald en werden er Twin Games veldjes neerzet. Dat is een veld op ongeveer een kwart van het grote veld maar dan speel je in de lengte richting. Twin Games wordt gespeeld 5 tegen 5 plus keeper, zonder scheidsrechter. Heel attractief dus met heel veel balcontacten. De jonge Hertha mannen deden zeer goed hun best en maakten mooie acties en goals.

Na afloop kregen de jonge mannen de complimenten van FC Utrecht en een leuke tas met FC Utrecht gadgets mee.

Moe, maar met een mooie ervaring rijker gingen de jongens terug naar Vinkeveen

Een mooie leerzame middag die wat mij betreft zeker een vervolg krijgt met de F lichting 2007. Daarover later dit seizoen meer.

Ik wil als laatste de ouders bedanken voor hun enthousiasme en het rijden naar Utrecht op deze woensdagmiddag.

Naar het overzicht