Verslag wedstrijd Legmeervogels C2 - Hertha C2‏

20 oktober 2015

Hertha C2 handhaaft zich in de top 5 tegen de laagst geplaatste Legmeervogels C2 met 1-3

Om met de top mee te liften gezien de krachtsverhouding op papier moest het niet complete team t.w. zonder Ties en Jimmy van der Wilt zonder meer winnen van Legmeervogels C2 welke zonder enige punten als pechvogels onder in de kelder van de competitie stonden geparkeerd.

Omdat heel duidelijk te illustreren was het de “Arjan Robben” van C2 ook wel Wouter de Waard genoemd die al voor dat de bal

door een tegenstander was aangeraakt na een minuut de bal tussen de palen schot..... 0-1

De aanvals drift van Hertha verbaasde vriend en vijand want 5 minuten later volgde er weer een aanval ingeleid door

een goede steekpas van Rowan Kools aan Wout de Waard die goed uithaalde maar helaas de bal de bovenlat schampte .

De schrik van de tegen stander was echter zichtbaar door de ontreddering van de verdediging toen Bob Lieshoudt weer enige minuten later zijn goed genomen vrije trap net even over muur en lat schot.

Niet veel later herstelde hij zelf deze misser door met een slalom van passeerbewegingen de verdediging uit te schakelen en

en de keeper verbouwereerd het na kijken te geven ... 0-2

Na 15 minuten waren de Pechmeervogels ondanks zij wel veel vertrouwd waren aan tegengoals helemaal verbijsterd toen

Mats Holtop ook een bijdrage in de glorie deelde door heel lekker 0-3 aantekenen ..!

Helaas na 25 min kwam er stof in de in de aanvalsmachine van Hertha doordat bij Matchmaker Wout Waard de longen het lieten afweten en daardoor als gevolg de snelheid in de aanvalsgolven verdween.

Dit leidde dat het spel van het Hertha team gevaarlijk op de spelwijze van Oranje begon te lijken vele ballen maar “Blind”

voorwaarts getrapt en geschoten die door voorhoede niet onder controle kon krijgen en die als het ware als cadeautjes aan de tegenpartij werden gegeven...waardoor het aanvallende spel meer op overleven begon te lijken..de zo nodige rust en samen spel in het team verdween al sneeuw voor de zon.

Hoe gemakkelijk zou dat zijn indien met meer rust door breed positiespel de ploeg de bal in bezit had gehouden en de opbouw door goed passen had uitgevoerd...en heeft de coach nog veel werk voor de kerst...!!

De tegenpartij vocht echter wat zij waard waren en wat leidde tot een verdiende tegengoal 1-3

Daarna had een gelijkspel gezien de krachtverhouding er nog in gezeten maar door uitzonderlijke inzet snelheid en bekwaamheid van Stein Brabander en vakbekwaam keepers werk van keeper Kay te Beest werd dit voorkomen en werden de Legmeervogels toch nog de Pechvogels na een toch voor beide partijen enerverende wedstrijd door zeer goede geleidende scheidsrechter.