Wedstrijdverslag Hertha – DOB 3 - 2

09 oktober 2015

Afgelopen zaterdag stond alweer de vijfde competitiewedstrijd voor Hertha op het programma.

Dit keer was er de derde thuiswedstrijd tegen een oude bekende, DOB op het programma. DOB wat we kennen van vorige seizoenen, is geen kampioenskandidaat, maar erg stug en lastig te bespelen. DOB had de vorige wedstrijd gelijkgespeeld tegen Buitenboys, dus Hertha was gewaarschuwd.

Vanaf het start signaal pakte Hertha het initiatief in de wedstrijd. Er werd bij vlagen aardig gevoetbald en er kwamen een aantal goede kansen. Echter werd die dominantie saai en begon Hertha slordiger te spelen, waardoor DOB de ruimtes kon benutten, maar al met al niet heel gevaarlijk werd. Halverwege de eerste helft krijgt Hertha een corner. Genomen door Jur Horsman, die de bal hard en redelijk strak voor de goal schoot. Niemand raakt de bal aan en de bal verdwijnt in de verre hoek van de goal van DOB 1-0.
Na dit doelpunt kon Hertha niet meer doordrukken en ging de rust in met een 1-0 voorsprong.

Na de duidelijke boodschap in de rust probeerde Hertha het initiatief te pakken in de tweede helft, maar het tegenovergestelde gebeurde. In plaats van vooruit te verdedigen en te voetballen resulteerde in een tijdsbestek van 5 minuten een verkeerde terugspeelbal van Jur Horsman en een afgeslagen corner, in een 1-2 achterstand. Hertha was eventjes de weg kwijt en raakte in gevecht met zichzelf om te herpakken.

Doordat DOB in de eerste helft twee zeer domme gele kaarten pakte, vanwege het praten tegen de scheidsrechter, stonden er twee spelers op scherp en deze waren blijkbaar niet gewaarschuwd. In eerste instantie kon na een minuut of 20 in de tweede helft de spits zijn biezen pakken na een schandalige overtreding op Thom van Rijn. Direct daarna kon Hertha wat meer druk uitoefenen op de helft van de tegenstander en daardoor kon Martijn Zeldenrijk iets hogerop spelen en zich melden op de helft van DOB. Zeldenrijk dacht niet na en gaf de bal voor in het doelgebied bij DOB en Ski Klesman kon deze bal mooi kruislings inkoppen: 2-2. Hertha was weer op de weg terug en ging doorzetten. Niet lang daarna pakte de centrale verdediger van DOB zijn tweede gele kaart en kon het veld verlaten. De toegekende penalty werd in eerste instantie nog gestopt door de keeper, maar Thom kon deze bal in tweede instantie alsnog in het doel krijgen: 3-2.

Hertha probeerde door te gaan en bracht nog een extra spits erbij om de genadeklap uit de delen aan DOB, maar in de laatste tien minuten werden diverse kansen niet goed uitgespeeld. Hertha bleef op 3-2 steken en kon de eerste drie punten van het seizoen bijschrijven aan het totaal. Na eerst twee verliespartijen, twee gelijke spelen is er nu winst gepakt en staat Hertha op 5 punten.

Aankomend weekend staat de uitwedstrijd tegen Victoria op het programma. Victoria, dat voorheen in de zondag derde klasse speelde, maar is verhuisd naar de zaterdag competitie, is gebrand om zo snel mogelijk deze 4e klasse uit te komen. Ondanks dat zij qua verliespunten het beste ervoor staan, lijken ze nog niet erg te overtuigen als een voormalig zondag derde klasser. Hertha zal alle zeilen bijzetten om punten te gaan pakken tegen deze ploeg. De wedstrijd begint in Loosdrecht om 15:15 uur. Wij hopen jullie daar te zien om Hertha te supporten!