Hertha F1 strijdend ten onder

28 september 2015

Zaterdag 26 september stond voor Hertha F1 de derde competitiewedstrijd in de 1e klasse, op het programma thuis tegen Legmeervogels F1, waar een maand geleden ook tegen geoefend was.

Een sterke tegenstander wisten de jongens vooraf.

Na de warming up en een praatje van trainer/coach Toine floot scheidsrechter Rik Hendriks voor het begin van de wedstrijd. Hertha begon zoals vooraf besproken, fel op de bal. De resulteerde in een knap doelpunt van Kick die de bal veroverde op het middenveld en de bal met een mooi schot achter de keeper van Legmeervogels schoot. 1-0 binnen 1 minuut. Dat is pas sterk beginnen.

Hertha ging door met goed voetballen, al kwam Legmeervogels langzaamaan beter in de wedstrijd. Het was een leuke open wedstrijd, waar het vele publiek zichtbaar van genoot.

Na 11 minuten was daar dan de gelijkmaker van Legmeervogels. Uit een corner scoorde Legmeervogels daarna de 1-2. Legmeervogels maakte gebruik van een foutje bij Hertha wat leidde tot de 1-3 ruststand.

Vol goede moed begonnen de jonge Vinkeveense talenten aan de 2e helft, maar tegenstander Legmeervogels ging er eveneens vol tegenaan. Met mooi voetbal werd Hertha onder druk gezet, maar goed verdedigen van onder meer uitblinker Julian en goed keeperswerk van Caiden voorkwam een grotere achterstand.

Voorin bleef Mats prachtige duels uitvechten met de verdediger van Legmeervogels en kon Kick zich onderscheiden met mooie rushes en acties samen met zijn ploeggenoten. De mannen in het blauw wit konden de kleine mogelijkheden, die er uit mooie aanvallen kwamen, echter niet omzetten in een doelpunt.

Helaas kon Legmeervogels daarna nog 2 keer scoren, waarbij de laatste goal, een bal ineens uit de lucht een prachtig doelpunt was. Ondanks de achterstand bleef Hertha F1 strijden voor iedere bal.

De mooie wedstrijd eindigde in een verdiende 1-5 overwinning voor Legmeervogels.

Complimenten voor de f1 voor hun werklust en getoonde spel. De vooruitgang in het spel van Hertha is voor iedereen zichtbaar.. Volgende week uit VVC proberen om de eerste punten van het seizoen te pakken