Hertha F1 ten onder in Bovenkerk (19-09-2015)

25 september 2015

Hertha F1 ten onder in Bovenkerk     (19-09-2015)

Na de goede 2e helft van vorige week vertrok Hertha F1 vol goede moed richting Bovenkerk voor de wedstrijd tegen Roda’23 F2.

Na de instructies van coach Toine begon men aan de warming up.

Het beginsignaal van de scheidsrechter klonk om 10.45u en meteen gingen de jonge Herthanen er vol tegenaan. De tegenstander werd goed onder druk gezet en in balbezit speelde Hertha de bal goed over naar elkaar.

Na 3 minuten scoorde Pim 0-1 uit een corner van Mats. Hertha was veel feller aan de wedstrijd begonnen en had duidelijk geleerd van vorige week. In de 6e minuut volgde een prachtige aanval via Julian en Mike belandde de bal in 2 passes bij Mats die zijn sterke verdediger afschudde en koel de 0-2 aan kon tekenen. Wat een geweldige start!

De tegenstander zette een tandje bij om wat aan de achterstand te doen. Wat resulteerde in wat kansjes maar goed verdedigen en keeperswerk van Caiden, kwam de tegenstander niet tot scoren.

In de 18e minuut leidde een slordigheid achterin tot de 1-2, wat ook de ruststand was.

Na een bekertje verdiende limonade en een peptalk, blijf vooral strijd leveren, begon de 2e helft. Hertha had in het begin wederom de overhand wat resulteerde in een paar mooie aanvallen, maar helaas niet de 1-3.

Helaas leidde een misverstand achterin bij Hertha tot de 2-2 van Roda.

Daarna zette Roda F2 nog eens extra gas om de overwinning binnen te halen. De jonge Vinkeveners werden vermoeid wat uiteindelijk resulteerde in de 3-2, 4-2 en 5-2.

Een mooie aanval via Pim leidde nog tot een kansje voor Mats maar helaas trof zijn schot geen doel.

Met wederom een goede les voor de komende weken trokken de Vinkeveners zonder punten huiswaarts.