MENU
 

Verslag: Hertha C2 - Kockengen C1

22 september 2015

Hertha C2 wint met teamspirit en daadkracht hun eerste competitie wedstrijd tegen te Kockengen C1 met 6-3

Met voor het eerst de zeer bevlogen Patrick Okkerse als Coach aan het roer en nieuwkomer Mats Holtrop maar zonder de geblessuurde Jacob Biemond in het team werd na een aangenaam sportief begin door arbitraire leiding van Benjamin Bierman met de wedstrijd begonnen.

De eerste 20 minuten begon Hertha met goed voetbal en ontstond licht overwicht ...Na echter 25 minuten betaalde dat zich uit door een goed opgezette aanval waarbij Finn Colly zijn spits positie waar maakte en koelbloedig Hertha de stand op 1-0 bracht.

Niet veel later gaf aanvoerder Bob Liesveld zijn mannen het goede voorbeeld door met en mooie actie voor het doel te komen maar ongelukkiger wijs ging de bal een paar millimeters langs de paal.

Door de te veel aanvals drift van Hertha werd de verdedigende taken even verwaarloosd en evenzeer werd node duidelijk dat in de verdediging de zeer hard wekende Stein Brabander werd gemist en kon een onnodige tegentreffer niet uitblijven ..1-1

De onderliggende oorzaak was, dat de altijd fanatieke snelle gedreven Stein Brabander was gestoken dooreen waarschijnlijk meegereisde supporter wesp uit Kockengen die op deze wijze adequaat de angel uit de wedstrijd wist te halen....!!?

Het was zeer aangenaam te zien dat Hertha door het e.e.a met vlagen goed aanvallend speelde en daardoor er vele rijpe doelkansen werden gecreëerd ...veelal juist langs de flanken waardoor Wout de Waard liet zien hoe waardevol hij is voor het team en hadden zijn schoten van achterlijn gegeven vaak een beter lot verdiend.

Het was nieuwkomer Mats Holtrop die zijn intrede in het team op juiste wijze gestalte gaf door een belangrijke treffer weer een hoopvolle kijk op de winst geven door een prachtige doelpunt..! 2-1

Na de vele acties waarbij Wout de Waard zich onderscheidde als nooit tevoren maakte hij een solo rush met de bal op de keeper en deponerende deze gedecideerd de bal achter de keeper...! 3-1

Echter het Hertha team was niet onder de indruk . na enige omzetting door de coach..begon de aanvalmachine weer te draaien en was het de spits Finn Colly met een schot uit zijn heup goed voor zijn tweede voltreffer 4-1
.
Het werd in de volgende 20 minuten duidelijk dat zonder stofzuiger Stein Brabander de specie in het team verdwijnt...want mede zonder hem slaagde de gasten terug te komen ....ondanks het goede keepers werk van Kaj te Beest ..4-2..en 6 min later ook nog 4-3 en was de laatste tegentreffer een gebrek aan communicatie tussen verdediging en keeper!

Met deze stand ten opzichte van getoonde spel raakte de coach en trainer en meegekomen supporters lichtelijk overspannen ....met nog 15 minuten te gaan.!

Maar bij de tegenstander ebde de krachten gelukkig zachtjes weg en was de dappere weerstand gebroken en kwamen teamspelers van Hertha uit de strijd na letterlijk en figuurlijk nar voren..waaronder de onverzettelijke Jimmy van de Wildt zag bijna kans de vijfde treffer op zijn naam te zetten maar stond slechts de paal hiervoor in de weg.
Of bij Brian van der Hulst waarbij het kwartje voor aanvallend voetbal was gevallen , dat bleek bij een goed opgezette aanval door een counter van de sterk verdedigende Kaj Okkerse hem de bal voor in inschieten gaf hem gaf ..maar de zeer gegunde kans helaas bal slechts de paal schampte..!

De spitsen willen altijd de meeste treffers achternaam hebben en Finn doet daar niet voor onder dus weer alleen voor de keeper en weer raak..5-3..!!

De op hun knieën gekregen tegenstander werden echter geheel gebroken toen Vincent zijn publiek en familie en trainer toonde dat het met zijn conditie wel goed zat door als middenvelder in de aanval mee te gaan en de laatste voor deze wedstrijd te scoren... en zeker niet de enigste in deze competitie..6-3

Het publiek ,familie ,Coach en Trainer konden terug kijken naar een spannende en zeer goed geleide wedstrijd door Benjamin Bierman (door Argonse thuisfluiter verleden week in het hoofd waren wij nu verwent ...) en evenzeer uitstekende grensrechter Jacob Biermond maar” but last not least” ook de progressie van het team zoals onverzettelijke inzet bij aanval en verdediging en ..en uiteraard het af maken ...maar bal behandeling ,positie en zuiver passen zijn nog verbetering en aandachtspunten voor het team..!

Naar het overzicht