Wedstrijdverslag SV Hertha - FC Amsterdam 2-4

15 september 2015

Wedstrijdverslag SV Hertha – FC Amsterdam   2-4

Afgelopen zaterdag stond de tweede competitiewedstrijd voor Sv Hertha op het programma. Na de uitwedstrijd tegen Buitenboys die werd verloren, moest er wat rechtgezet worden.
Ondanks een aantal blessures die al een tijdje parten spelen in de selectie, stond er een volwaardig elftal aan de aftrap. FC Amsterdam, die de vorige wedstrijd overtuigend had gewonnen wilden deze trend doorzetten en dat lieten ze al vrij snel merken in het begin van de wedstrijd. Met veel druk naar voren probeerden ze de opbouw te verstoren van Hertha. Al wist Hertha zich er vaak nog wel uit te knokken, waren het de snelle omschakelingen van de tegenstander die het verschil maakten in kansen richting de goal van Wouter Moen.
Na een minuut of 25 kon na een snelle omschakeling van de tegenstander, de snelle rechtsbuiten van FC Amsterdam de rand van de 16 meter opzoeken.. Door het te laat instappen gaat de aanvaller over het been en versiert een vrije trap op een meter of 18 van de goal. De manier waarop deze bal geschoten werd, zie je normaliter alleen op zondagavond tussen 19.00 en 20.00 uur bij Studio Sport. Onderkant lat in de bovenhoek: 0-1.
Na de spelhervatting had Hertha het moeilijk om controle te krijgen over de wedstrijd, maar bij vlagen kon er toch gevoetbald worden en kwam Hertha dichterbij de goal van de tegenstander. Mede doordat de tegenstander heel ver naar voren voetbalde en nogal laat omschakelde ontstond er een opgelegde kans voor Chris van Rijn, die van dichtbij de bal helaas verkeerd raakt en de keeper niet kan testen.. Hertha had de smaak te pakken en ging brutaler spelen. Na een goede opzet vanaf links stelde Tim zich met een goede loopactie in staat om met een lob de keeper te verschalken, maar hij miste de rust en finesse van deze mogelijkheid en de bal verdween over het doel.. Toch bleef FC Amsterdam het eigen spel spelen en probeerde zo snel mogelijk de aanval te bereiken.. Na een omschakeling en een miscommunicatie in de verdediging van Hertha kon de spits, door het te laat instappen, zichzelf vrij zetten voor Wouter en plaatste de bal beheerst in de hoek. 0-2

Rust

De boodschap was duidelijk: meer strijd, korter erop zitten en gepassioneerder spelen. En dat deed Hertha ook. De wedstrijd brak iets meer open, maar dat resulteerde wel in een blessure voor Ruben Versluis. Gelukkig werd hij goed vervangen door Stefan Voll. Na een aantal goed opgezette aanvallen, waarbij Jur Horsman de bal hard naast schoot en Hertha steeds vaker op de helft van de tegenstander te vinden was, viel de bal uit een vrije trap voor de voeten van Chris van Rijn en hij kon zijn misser uit de eerste helft goed maken. 1-2
Echter liet FC Amsterdam zich er niet door van de wijs brengen en kon in de tweede fase van de tweede helft vrij snel uitlopen naar 1-3 en 1-4, waardoor het duidelijk werd dat FC Amsterdam in deze fase van de competitie toch nog een maatje te groot was. Na deze 1-4 werden de ruimtes groter en kon Hertha met nog een zeer mooi opgezette aanval de 2-4 laten noteren op het bord wat tevens ook de eindstand was.

Aankomende zaterdag 19-09-2015 speelt Sv Hertha wederom thuis tegen Olympia '25 om 15:00 uur! We hopen jullie te zien en ons te helpen naar de eerste 3 punten van dit nog prille seizoen. Tot dan!