Hertha E1: alle begin is moeilijk

14 september 2015

Na de bekerwinst van Hertha E1 tegen CSW E2 en de jammer genoeg afgelaste wedstrijd tegen Argon E3, ging het zaterdag 12 september ineens om het 'eggie' tegen Olympia E1. Een ploeg die zeer indrukwekkende resultaten in de beker tegen Wasmeer E2 en Laren E1, leek het erop dat het wel eens lastig zou kunnen worden. Zeker gezien het feit dat de E1 vorig jaar aan het begin van het seizoen nog won van hetzelfde Olympia, maar het later in het seizoen ook zeer lastig kreeg tegen de goede ploeg.

Maar waar Hertha het doet met negen talenten uit vier verschillende teams, leek de E1 van Olympia nauwelijks van samenstelling veranderd te zijn. En dat was te zien: een geoliede machine was het en Hertha kwam er maar lastig uit. Tygo Woudstra, intensief getraind op zijn verdedigende kwaliteiten sinds de start van het seizoen, kon meteen aan de bak tegen ene Mo, ook wel Mo'tje of Mootje genoemd. Nou, die hakte bij tijd en wijle de verdediging goed in Mootjes en dan gaf Tygo echt nog goed tegengas. Met 0-3 achter bij rust, mocht Hertha in zijn handjes klappen dat het dat uitstekende Rens van der Moolen op doel had staan. Enkele uitbraken van de Herthanen ontbraken net aan scherpte, ook omdat de ploeg niet helemaal in de wedstrijd zat. Topper Tijn Eekhoudt kwam net terug van twee dagen griep en Jaydi Smit was wat ongelukkig met zijn acties in de eerste helft. Melle van der Linden werkte hard en kwam een paar keer goed door op rechts, Mike van Boxtel kwam één-op-één net te kort tegen de ver uitlopende keeper en Daan van Rossum had het lastig tegen zijn veel opkomende directe tegenstander.

Maar het ontbrak ook een beetje aan 'strijd' en 'vuur' en in de rust werd afgesproken dat deze helft dan maar 'gewonnen moest worden'. En Hertha startte inderdaad feller en met een gelukje was het in de eerste minuut na rust 1-3, na een afstand schot van Jaydi dat door een verdediger van richting werd veranderd en leek het 'vuur' terug. Maar daarna leek het net alsof alles op zijn plek viel voor Olympia en was het bij de 1-4 eigenlijk een gelopen koers. En toen ging het best wel hard met de score. Niet dat Hertha er helemaal niet uitkwam. Jaydi kwam bijvoorbeeld na een goede counter nog alleen voor de keeper, maar kon net niet afronden. Met een 1-9, een illusie armer, maar een ervaring rijker, gaan de E1'ers stug door. Want de progressie is duidelijk te zien en in een wedstrijd als deze komt snel naar voren wat er beter kan. Snel de uitslag vergeten, maar de leerpunten meenemen. Dinsdag een keer hard trainen en donderdag de oefenwedstrijd tegen RKDES E2 in Kudelstaart.