Wedstrijdverlag Buitenboys 1 – Hertha 1 | 2-0

07 september 2015

Zaterdag 5 september was het zo ver, de eerste competitie wedstrijd van Hertha 1. Na een intensieve voorbereiding met successen bij het toernooi bij SEC, waar een goede sportieve prestatie werd neergezet en Ski Klesman bekroond werd als topscoorder van het toernooi.

Beker

De volgende horde waren de bekerwedstrijden, waarin nog weinig overtuigende prestaties werden neergezet. A.S.C Waterwijk bleek een klasse te groot, daar werd 5-0 verloren. Daarna volgde 2-0 tegen Muiderberg 1 & 1-1 tegen VIOD 1, uitslagen die nog niet tevreden stemde.

De eerste helft

Na de slechte ervaring in Almere uit de voorbereiding wilde Hertha sportief revanche nemen door de competitie goed te starten. Al snel bleek dat dit niet vanzelf zou gaan. Binnen een kwartier waren alle doelpunten uit de wedstrijd al gevallen. Door fouten, onoplettendheid in de verdediging en slechte passing op het middenveld, waren de twee doelpunten al snel gemaakt.

Toch kreeg ook Hertha kansen op een doelpunt, Jordi Wouters onderschepte een breedtepass en kon vrij doorlopen naar de keeper. Helaas werd deze inzet door de keeper gepakt.

Tweede Helft

De tweede helft kwam Hertha met meer energie uit de kleedkamer, er werd harder gewerkt en er was meer inzet. Toch resulteerde dit niet gelijk in veel grote kansen, enkele (afstand)schoten en corners zorgden voor het gevaar. Tegen het einde van de tweede helft stond hertha ver naar voren, dit resulteerde, mede door de snelle buitenspelers van Buitenboys in enkele gevaarlijke kansen. Zowel de lat als de paal werd geraakt, daarnaast werd een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd, waarna er niet meer werd gescoord.

Komende week speelt Hertha 1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC Amsterdam, wat de eerste wedstrijd met 5-0 heeft gewonnen.