MENU
 

Contouren nieuwe kantine S.V. Hertha meer dan zichtbaar

06 augustus 2015

Wat voor veel dorpsgenoten vooraf een onmogelijke missie leek, kan inmiddels niet meer fout! De bouw is inmiddels bijna wind- en waterdicht en eind 2015 zal S.V. Hertha beschikken over een accommodatie met een uitstraling die tot ver buiten de Ronde Venen indruk zal maken.

De plannen (sinds eind 2012) waren ambitieus om de huidige kantine te verbouwen tot kleedkamers en het nieuwe clubhuis er bovenop te bouwen mét uitzicht op de velden.

Een totale investering van maar liefst 500.000 EURO….

Er was wel wát geld in kas bij deze club maar de doelstelling was ook om dat zo te laten…

Alleen door hoog in te zetten op creatief vermogen zou dit gedurfde initiatief werkelijkheid kunnen worden. De sleutel van dit succes is de unieke samenwerking die tot stand is gekomen op de Molmhoek. Met maar liefst 65 vrijwillige bedrijven en circa 150 vrijwilligers wordt gewerkt aan een clubhuis met een enorme gemeenschappelijke factor want straks zeggen mensen: “Kijk die gevel heb ik samen met Arie gemaakt” Iedereen is straks letterlijk en figuurlijk een beetje eigenaar…

Ondernemingen bleken liever een prestatie te leveren dan geld te schenken. Bedrijven wilden wel hun fabriek ter beschikking stellen maar (soms) niet hun mensen. Dus vrijwilligers van de club waren daar te gast om te lassen of stonden in een andere fabriek hout skeletbouw wanden te bouwen en elders prefab beton vloeren te storten. 25 ton staal kwam voor NUL Euro uit een sloop naar Vinkeveen en werd door een Vinkeveens staalbedrijf voorzien van kop- en voetplaten en weer een ander coatingsbedrijf deed de afwerking. En zo ontstond een zichtbaar splik splinter nieuwe constructie. Natuurlijk moesten er ook onderdelen worden gekocht maar dat bleef uiteindelijk beperkt tot een totaal van bijna 175.000 Euro.

Het restantbedrag (325.000 Euro) is dus opgebracht door vooral ontzettend creatief samenwerken, maatschappelijk verantwoord willen ondernemen, vele vrijwilligers en ondernemers die het gewoon leuk vonden om bij dit unieke gebeuren van S.V. Hertha aan te sluiten. Soms met een zakelijk of ander belang, of werden ze misschien wel aangestoken door het enthousiasme van die voorzitter ?

Harry van Genderen de man die al meer dan 25 jaar al zijn ziel en zaligheid in deze club heeft gestoken en op deze wijze de club wil achterlaten met een accommodatie die er weer jaren tegen kan. Tijdens de officiële opening neemt hij afscheid als voorzitter. Maar hij heeft nu al spijt, omdat hij geniet van “het bouwsfeertje” en in de gaten krijgt dat zijn cluppie LEEFT als nooit te voren…..

Naar het overzicht