MENU
 

35/45+ voetbal bij Hertha?

13 juli 2015

35/45+ voetbal bij Hertha?

Hertha overweegt 35/45+ voetbal aan te gaan bieden vanaf volgend seizoen.

Liefhebbers op leeftijd
Bij het reguliere voetbal staat elk weekend een wedstrijd op het programma van tweemaal 45 minuten. Voor veel spelers boven de 35 jaar is dit om praktische of fysieke redenen geen optie. Toch wil de KNVB ook deze voetballiefhebbers de mogelijkheid geven om hun favoriete sport te (blijven) beoefenen. Alle deelnemers moeten minimaal 35 jaar oud zijn. Topfitte 45-plussers mogen uiteraard deelnemen aan de 35+ categorie. Omgekeerd is dispensatie niet toegestaan.

7 tegen 7 op een half veld
Voor de 35/45+ variant zijn de regels en omstandigheden aangepast. Zo wordt er gespeeld in zeventallen op een half veld. Er mag doorlopend gewisseld worden en van buitenspel is geen sprake. Negentig minuten lang zwoegen op een veld van pakweg honderd bij zestig meter tegen spelers die twintig jaar jonger zijn? Dat behoort dus tot het verleden. Lekker ontspannen voetballen met je oude teamgenoten tegen leeftijdsgenoten? Het gaat om een beperkt aantal avonden in het voorjaar of najaar op vrijdagavond tegen clubs in de buurt?

Heeft dit je interesse gewekt stuur dan een mail naar info[@]hertha.nl. Dan kunnen we samen bepalen welke mogelijkheden er zijn.

Namens het bestuur

S.V. Hertha

Naar het overzicht