Hertha boekt toch winst ondanks nipt verlies

22 maart 2015

We noteren zaterdag 21 maart, parkeerplaats SV Hertha. Een bonte stoet auto's zet koers richting de papiercontainer, dé verzamelplek voor uitwedstrijden van Hertha's E3. Vertrek is om 08:00 uur precies gepland en ruim voor 08:00 uur zijn ouders en spelers al paraat op het parkeerterrein. Van het ene uiterste naar het andere uiterste. Verleden week werd er gespeeld om 12:45 uur, vandaag mogen de kicksen om 08:30 uur aangetrokken worden. Ondanks het vroege tijdstip zijn alle ouders goed te spreken en zit de stemming er al goed in al wordt er wel regelmatig omhoog gekeken naar het wolkendek wat zich lijkt samen te pakken boven Herthanello. Maar goed, wij spelen uit bij sv de Vecht, net na het kanaal rechtsaf. Dat fijne sportpark waar je zo lekker kunt parkeren als je om 10:00 uur moet spelen, not! Onze aanvang is 09:00 uur en als we het parkeerterrein bij de "vijand" oprijden zijn er nog weinig. Paul meldt dat we er zijn en één van de topouders regelt zoals elke week een bak koffie. Heerlijk! De week wordt doorgenomen, de diverse Facebook accounts geüpdate dat 'we" er zijn en Rene wordt gefeliciteerd met het feit dat zijn dochter vandaag jarig is. Lotje, ja zo stond het toch echt op Facebook, namens de gehele E3 selectie en trainers gefeliciteerd!

Werd er ook nog gevoetbald dan? Natuurlijk. Wederom als eerste op het veld, even de windrichting checken en dan positie nemen zodat we de tweede helft heerlijk het windje in de rug hebben, dat voetbalt tenslotte altijd een stuk lekkerder. Althans, zo zou het moeten zijn. Gezien het feit dat we verleden week dik op ons broek hebben gehad, waren de mannen uiterst gemotiveerd, net als de leiders. Afspraak was om direct in te knallen, en dat gebeurde ook. De teams waren net als twee weken geleden (2-2) aan elkaar gewaagd en ook de eerste helft ging gelijk op. Kleine kansen over en weer maar tot echte kansen kwam het niet. Zodoende werd de rust gehaald met de bekende brilstand (0-0)

Met wel twee kannen limonade achter de kiezen, de nodige peptalk betraden de Hertha krijgers weer het veld. Paul zei nog "als hij maar niet in één van de eerste minuten valt na de rust" maar zo geschiedde helaas. Balverlies leidde het tegendoelpunt in. Een overtal situatie werd prima uitgespeeld door de Vecht wat de 1-0 betekende. Na de aftrap een Hertha dat we ook al in de eerste helft zagen. Vechtlust, strijd en inzet maar helaas ontbrak het aan geluk. Het spel golfde op en neer en het tempo was hoog. Aan beide kanten kwamen wat kleine kansen maar de meer dan verdiende gelijkmaker kwam er maar niet voor Hertha. Na 25 minuten stond de 1-0 nog steeds in het boekje van de scheids en kwam er een eind aan de wedstrijd. Een klein verlies waar een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest. De mannen hadden alles gegeven en werden daarvoor ook gecomplimenteerd door de trainers. Ondanks het verlies werd er toch winst geboekt. Winst in vorm van vechtlust, strijd en inzet want dat was er deze wedstrijd, ook na de achterstand. Vandaag lukte het net niet, maar gezien het spelbeeld zien we de wedstrijd over twee weken (volgende week zijn we vrij) met vertrouwen tegemoet.