E1 pakt derde zege in 1e klasse

18 maart 2015

Hertha is ondertussen lekker bezig met ‘uitbouwen’.. De verbouwing gaat gestaag door maar ook de E1 is zijn kwaliteiten gestaag aan het uitbreiden. Dat ze lekker kunnen ballen hebben ze de afgelopen weken en maanden meermaals laten zien, maar de extreme strijdlust van vorige week was nieuw. In een schitterende derby werd de 1-4-achterstand omgebogen naar een weerzinwekkende 5-4 winst tegen CSW. Andere week, andere kansen en dus stond FC Breukelen-uit op het programma.

De competitie is grofweg in te delen in een linker- en rechterrijtje: ’t Gooi, Olympia en Hertha pakken de punten dus Hertha moest in het kielzog van ’t Gooi zien te blijven. Dondersvroeg werd er afgetrapt (8.45!), maar de mannen waren wakker. Nadat de van ziekte herstelde keeper Andy Theijsmeijer na twee minuten de bal meegaf aan Michel Passet, ging het ineens heel snel. Met een mooie inspeelpass wist Michel de bal bij spits Mees van Zijtveld te brengen, die mooi met een hakje combineerde met Mats Klinkhamer. Mees liep door naar de goal, zag Sander de Vries vrij staan, die keurig diagonaal inschoot: 0-1. Hertha was absoluut de bovenliggende partij en het enige wat je de toppers kwalijk kon nemen, is dat in de eerste helft de wedstrijd niet werd beslist. Er werd namelijk best goed gevoetbald, maar de afronding liet te wensen over. Pas één minuut voor rust werd de stand naar 0-2 gebracht. Tijn Eekhoudt speelde Michel in die Niels Schoonderbeek in stelling bracht. Met een heerlijke zaalvoetbalcombinatie vlak voor de goal, speelden Niels en Cayden Hoekman de verdediging zoek en Niels bracht de stand naar 0-2.

Maar, zoals gezegd, de wedstrijd had eerder op slot moeten worden gegooid, want Breukelen bleef strijden en maakte de 1-2. Hertha was het een beetje kwijt, kreeg nog wel kansen via bijvoorbeeld Alfie Irving (1-op-1 met keepeer net naast) en aanvoerder Daan Plevier (bovenkant lat), maar het liep duidelijk wat stroever. Gelukkig bracht Mees, met rechts nota bene, met een mooie goal via dubbele binnenkant paal de stand naar 1-3. Niet veel later zaalvoetbalden Cayden en Niels weer heerlijk naar 1-4 en, met een tussenkomst van Breukelen, bepaalde Mees (opnieuw met rechts) de eindstand: 2-5. Dat was nog een mooie aanval, nadat Tijn het hele veld overstak, op een mooi moment nog afspeelde en zo Mees de niet te missen kans gunde.

En zo staan de Hertha-toppers gewoon tweede in de eerste klasse. ’t Gooi en de volgende tegenstander Olympia wisten allebei te winnen, maar Hertha laat zien wat het kan. En dat is echt uitstekend voetbal!