BFC B2 - Hertha B1 2-2

15 maart 2015

Met dertien man verscheen Hertha aan de start. Wouter, Sjoerd en nu ook nog Ferdi voor langere tijd geblesseerd. De ploeg van BFC zijn we al een paar keer tegen gekomen dit seizoen. Zowel voor de beker als voor de competitie. En alhoewel BFC beter positiespel speelt is het voor deze ploeg toch iedere keer weer moeilijk tegen Hertha. De opdracht was duidelijk, vanaf het begin er tegenaan, druk zetten en de duels stevig aangaan. Extra punt van aandacht was het positiespel. Na het eerste fluitsignaal zette Hertha gelijk druk op de linies van BFC. Van positiespel kwam niet veel terecht, Hertha nam niet de tijd om te combineren. Er zat geen rust in het spel. Wel was de inzet groot. Toch lukte het de thuisploeg zo rond de 15e minuut de score te openen, 1-0. Dit was tegen de veldverhouding in. Hertha bleef als hele ploeg veel meters maken en dat vergt veel van de conditie. Ondanks dat het spel rusteloos bleef passte Jay in de 24e minuut naar de inmiddels op snelheid liggende Julian. Met een lange rush, die eindigde in een laag hard schot in de hoek, wist hij de gelijkmaker te scoren, 1-1 en Hertha was weer volledig in de race. Dit spelbeeld tekende eigenlijk de hele eerste helft. BFC wat een meer technische ploeg was tegen een druk zettend en hardwerkend team Hertha. Vlak voor de rust was er een ongelukkige terugspeelbal naar de keeper van BFC. Rene was er snel bij en de keeper kreeg de bal niet goed weg. De bal kwam tegen het lichaam van Rene en deze kon de bal meenemen en zo het doel inlopen. 1-2 was ook tevens de ruststand. Direct na het eerste fluitsignaal van de tweede helft, door een overigens goed leidende scheidsrechter, leverde Hertha na de aftrap de bal gelijk in bij BFC. Een ongelukkig moment want nog binnen de eerste minuut scoorde BFC de 2-2 en kwam hiermee weer op gelijke gte. Ook in de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien als in de eerste helft. Een nog steeds rusteloos spelend Hertha wat wel een enorme inzet aan de dag legde. Deze inzet werd een paar keer beloond met mooie doelkansen. Rene kopte een bal weg voor de hoog geheven voet van een speler van BFC. De scheids gaf geen voordeel. De vervolgens genomen vrije trap trof niet het net van BFC. Na een pass van Jur naar Mika schoot deze hard tegen de deklat. Het zat in die zin dan ook niet mee. Het bleef 2-2 in Bussum op deze uiterst waterkoude zaterdag. Volgende week Wasmeer en daar hebben we nog een sportief appeltje mee te schillen. Complimenten voor de inzet van de hele ploeg. Punt van aandacht het positiespel.