Hertha F3 leert iedere week!

09 maart 2015

Zaterdag 7 maart vetrok de F3 in de vroege ochtend richting Laren. Daar zou zich de competitiewedstrijd tegen de plaatselijke F4 zich afspelen.

Onze jongens, weer fris en fruitig zoals altijd, konden niet wachten. Op het veld bleek de tegenstander te bestaan uit 2e jaars F spelers van 8 en 9 jaar, die wel erg groot uit de kluiten gewassen waren. Hertha was eens echt onder de indruk . De wedstrijd werd afgetrapt door Laren en zij gingen aanvallend van start. Onze jongens gingen al snel mee in het tempo en lieten zich niet intimideren, door deze sterkere tegenstander.

Het spel golfde op en neer en het betere veldspel was van de jonge Vinkeveners. Laren bracht na een aantal minuten de stand op 1-0. Maar Hertha liet zich niet uit het veld slaan. Ze maakten het de tegenstander niet makkelijk door goed over te spelen en fel in de duels te zijn. Na een mooie aanval benutte Mike de kans die hij voor de goal had, 1-1. Er moest hard gewerkt blijven worden door Hertha, maar dit voorkwam niet dat de tegenstander nog een prachtige goal kon maken. Keeper Jack kon deze echt niet uit zijn goal houden, 1-2.

Tijdens de rust was daar weer de peptalk van de coach. Vol goede moed gingen de Vinkeveners de tweede helft in. Ze probeerden richting de goal van de tegenstander te komen. De eerste helft had al veel van de krachten van de jonge Hertha mannen gevraagd. Het lukte onze jongens niet om het vol te houden, waardoor een paar foutjes door het sterke Laren werden afgestraft. Met een eindstand van 1-5 kijken we terug op een sterke eerste helft en een heel leerzame tweede helft. Genoeg leerpunten voor de trainingen van de komende weken.