Hertha F3 gaat door in KNVB beker toernooi

02 maart 2015

Ondanks de voorjaarsvakantie stond er voor Hertha F3 een bekerwedstrijd gepland op zaterdag 28 februari. De tegenstander voor deze wedstrijd was de F2 van ’s Graveland, dat in de vorige ronde na strafschoppen Hertha F2 had uitgeschakeld.

Beide ploegen bereidden zich voor met een warming- up onder begeleiding van hun coaches. Rond 11.30 uur klonk het fluitsignaal en startte ‘s Graveland met de aftrap. De ietwat grotere tegenstanders begonnen een weg te zoeken richting de goal. De straffe wind speelde een grote rol. ’s Graveland probeerde met lange ballen de spitsen aan het werk te zetten. Hier kon Hertha een paar goede uitbraken via Kick, Bram en Mats tegenover stellen.

Tijdens de rust konden de jongens even op adem komen en positieve feedback in ontvangst nemen.

De tweede helft trapte Hertha af en ging er vol tegenaan. Het spel speelde zich veelal af op de helft van ’s Graveland, maar Hertha speelde nog slordig voor het doel. Bij een sporadische uitval van ’s Graveland stond de invallende keeper Rens op zijn post

Hertha kreeg steeds meer de overhand en uiteindelijk was daar Tom die na een mooie aanval, over verschillende spelers, de bal het goal in poeierde, 1-0.

De jongens van Hertha bleven alert en hadden de drive om er nog wat te scoren. Er waren ook dit keer meerdere kansen die nèt niet benut werden. In de laatste minuut van de wedstrijd wist Kièro de bal aan te nemen en met een mooi schot de 2-0 te scoren. De goed leidende scheidsrechter Rik floot kort daarna af.. Hertha F3 heeft de volgende ronde van de KNVB beker bereikt. Een hele mooie prestatie voor het eerstejaars F- team.

De jongens kunnen trots zijn op hun harde werken en de verdiende overwinning.