Hertha F3 begint 2e seizoenshelft met een overwinning

16 februari 2015

Door de winterstop en weersomstandigheden mocht Hertha F3, op zaterdag 14 februari, eindelijk haar debuut maken in de nieuwe klasse.

Een thuiswedstrijd tegen Victoria F7 stond op het programma. Om 9.00u floot scheidsrechter Jur van der Horst voor het begin van de wedstrijd. Victoria, allemaal tweedejaars en dus grotere jongens begon fel aan de wedstrijd. De jongere jongens van Hertha hadden er veel zin in en knokten zich al snel de wedstrijd in. Na een goede onderschepping kon Mike na een goede solo al snel de 1-0 binnenschieten.

Het spel golfde heen en weer, als Victoria gevaarlijk werd stond keeper Jack op zijn post. Via mooie aanvallen en goed samenspel, maakten vervolgens Kick en Mike de 2-0 en 3-0.

Het hoge tempo vroeg veel van de spelers en Victoria maakte de 3-1 waardoor de spanning weer terug was in de wedstrijd. Hertha werd slordiger in samenspel en uit een hoekschop maakte Victoria prachtig de 3-2.

In de rust werden de jongens toegesproken, vooral door te gaan met hard werken, samenwerken en knokken voor elkaar en met elkaar.

Toch was het vlak na rust Victoria dat doortastender was en de 3-3 op de borden bracht. Hertha was even uit het veld geslagen en Victoria maakte ook de 3-4.

Daarna rechten de jonge Herthanen de rug en werd er voor elke bal geknokt en in balbezit goed vrijgelopen. Met nog een minuut of 5 te gaan hield aanvoerder Thiago goed het overzicht en speelde de bal op de vrijstaande Mats die keurig afrondde: 4-4.

Nog was de koek niet op in deze leuke, spannende wedstrijd waar het enthousiaste publiek van beide partijen van genoot. Een paar minuten voor tijd onderschepte Kick de bal en schoot vervolgens van afstand de bal hard in het doel: 5-4.

Hoewel Victoria alles op alles zette om nog gelijk te maken, hield Hertha stand.

Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter kwam als een bevrijding. De hard bevochten overwinning door de jongens en het publiek gevierd.