Hertha E3 wint clash van Hertha E4

15 februari 2015

Eindelijk konden vandaag de nop/veldschoenen weer aangetrokken worden. Na wekenlang niet gespeeld te kunnen hebben vanwege winterperikelen was het vandaag eindelijk zover. En wat stond er direct een titanenstrijd op het programma. Want wat wil het geval: in de voorjaarscompetitie zijn de E3 en E4 van Hertha bij elkaar ingedeeld. Beide dus in dezelfde competitie. Zoals gezegd, vandaag voor de E3 de clash tegen de E4. Op kunstgras trokken om 10:00 uur beide teams ten strijde.

Op de training voorafgaand werd er natuurlijk gesproken over "de wedstrijd" van zaterdag. De E3 was favoriet maar dat wil niet zeggen dat er "zomaar" even gewonnen zou worden. Afgesproken was wel om er direct in te knallen. Maar of het nu toch een soort van onderschatting was, de mannen van de E3 begonnen nerveus aan de wedstrijd. Hoe anders was dat bij de E4 spelers. Zij zetten gelijk de E3 vol onder druk, en dat resulteerde al binnen 1 minuut gevaar voor keeper Sem. Gelukkig ging de bal rakelings naast, maar de bedoelingen van de E4 waren duidelijk. Bij de E3 ontbrak keeper Kevin Buitendam helaas, maar reserve keepers Sem Snoeren en Niels van der Maat zouden beiden een helft de honneurs waar nemen. De E3 kon maar moeilijk onder de druk van de E4 vandaan komen, en als de E3 eens gevaarlijk werd ontbrak het aan echte scherpte om het keeper Steve van de E4 lastig te maken. De wind speelde de E4 ook in de kaart, de uittrappen van Steve gingen ver over de middellijn waardoor de rappe Finn, James en Jonas regelmatig gevaarlijk werden. Verdedigend waren Ravi en Thom ook goed bezig. Iets wat ze op de training ook al wekelijks laten zien. Ook bracht de paal een keer redding op een doelpoging van Finn. Na een minuut of 15 werd een diepe bal keeper Sem te machtig. Hij kwam zijn doel uit, maar James wist hem te snel af te zijn, 0-1. Helaas konden de E3 mannen hier niks meer tegenover stellen voor de rust waardoor er met een 0-1 achterstand werd gerust.

In de rust werden de mannen van de E3 gewezen op de felheid en inzet van de E4. Als men nog wilde winnen moesten zij feller de duels aan gaan, en laten zien dat zij wilde winnen. Met nu de wind mee, trokken de mannen van de E3 ten strijde. Vanaf het begin lieten zij ook zien over vechtlust en inzet te beschikken. Aanval na aanval volgende op het doel van de E4, waar keeper Steve een echte sta in de weg bleek. Gelukkig wist Thijs Stroet een gaatje te vinden en wist de 1-1 te maken. Het publiek, weer in groten getale aanwezig ging er eens goed voor staan langs de lijn. Wie dacht dat dit de ommekeer betekende kwam bedrogen uit. Een wederom snelle uitbraak van de E4 betekende de 1-2 van de voet van Finn. Weer kon de E3 beginnen om een achterstand weg te poetsen. Maar de mannen van de E3 lieten zich niet gek maken. Na de aftrap weer direct vol aan de bak om proberen de gelijkmaker te maken. Die kwam er ook. Het was Sander van Senten die op rechtsvoor een aanval opzette en de bal terug kreeg. Daarna schoof hij de bal beheerst achter Steve, 2-2. Het verzet bij de E4 leek daarmee definitief gebroken. Ze hadden zoveel gegeven, de pijp was nagenoeg leeg. De E3 trok de wedstrijd langzaam naar zich toe. Corné ronde een mooie aanval af, 3-2 en ook Matthijs deed van zich spreken. Een diepe bal van achteruit controleerde hij prima, en hij begon aan een mooie rush. Daarna verschalkte hij ook Steve op zijn weg naar het doel, waardoor de 4-2 op het bord kwam. Met nog zo'n 5 minuten te spelen was de wedstrijd gespeeld, maar de koek was nog niet op. Sander stoomde op over rechts, zette een één twee op met Dylan en vanaf rechtsbuiten leverde hij een voorzet af, die via de voet van Abel onbedoeld achter Steve in het doel verdween. Dit bracht de eindstand van 5-2 op het scorebord.

De E3 en E4 hebben een spannende wedstrijd laten zien aan het vele publiek. Een wedstrijd waar de passie en inzet vanaf spatte. Een groot compliment voor beide teams.