MENU
 

SV Hertha gaat samenwerking aan met FC Utrecht

19 januari 2015

De jeugdafdeling van SV Hertha gaat zich met ingang van het seizoen 2015-2016 aansluiten bij de RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland. Achter de schermen zijn Leo Clement, Onno Stokhof, Raymond Blomvliet en Michel Klinkhamer druk bezig geweest om de samenwerking met FC Utrecht te bewerkstelligen. Raymond, Michel, Onno en Leo waren aanwezig namens Hertha bij FC Utrecht aanwezig. Voorafgaand aan de wedstrijd FC Utrecht – Heerenveen is het contract officieel getekend door jeugdvoorzitten Michel Klinkhamer.. Ook zal een speciale plaquette van RAC talentontwikkeling FC Utrecht het nieuwe seizoen in onze nieuwe kantine te bewonderen zijn.

RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland is een samenwerkingsverband tussen regionale amateurclubs en FC Utrecht. Het project heeft als doel om talentvolle spelers op te sporen en te selecteren voor de jeugdopleiding van FC Utrecht. Daar kunnen de talenten zich verder ontwikkelen in een professionele omgeving. Alles met als doel om later door te stromen naar het eerste elftal van FC Utrecht.

De trainers en scouts van FC Utrecht proberen het eerste elftal voortdurend te vernieuwen en te verbeteren. Binnen FC Utrecht geldt het beleid dat eerst in eigen gelederen wordt gekeken of spelers in aanmerking komen om het team te versterken. Spelers als Gevero Markiet, Mark van der Maarel, Issa Kallon en Yassin Ayoub, afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Utrecht, hebben de weg naar het eerste elftal afgelegd. Maar inmiddels kloppen ook diverse spelers uit eigen gelederen aan bij het eerste team.

RAC Talentenontwikkeling Midden-Nederland speelt een prominente rol in de jeugdscouting binnen FC Utrecht. De aangesloten regionale amateurclubs spreken af dat ze FC Utrecht informeren over talenten die binnen hun jeugdopleiding voetballen. Jeugdscouts bekijken deze spelers en beoordelen of zij worden uitgenodigd voor een testwedstrijd. Indien de technische staf denkt dat de jonge spelers het niveau hebben om binnen de jeugdafdeling van FC Utrecht te voetballen, krijgen ze deze mogelijkheid aangeboden. Amateurverenigingen ontvangen voor elke speler van twaalf jaar en ouder die FC Utrecht opneemt in haar jeugdopleiding een financiële vergoeding ten behoeve van de eigen jeugdopleiding. Inmiddels hebben zich al meer dan vijftig verenigingen aangesloten en is bijna de helft van alle nieuwe spelers in de jeugdopleiding van FC Utrecht afkomstig van RAC-clubs.

Het voordeel van RAC
FC Utrecht ondersteunt de RAC-clubs met een technisch beleidsplan en training clinics, onder leiding van oud-profvoetballer en nu jeugdtrainer Marcel van der Net en techniektrainer Sjors Ultee. Daarnaast geeft de technische staf van FC Utrecht technische informatiebijeenkomsten voor jeugdtrainers van aangesloten verenigingen. Dit garandeert een hoog niveau van trainers en trainingen. Door deze ondersteuning wil FC Utrecht het niveau binnen de clubs handhaven dan wel verbeteren. Verder kunnen ernstig geblesseerde

RAC-spelers op een sportspreekuur van FC Utrecht terecht om zich door de medische staf te laten behandelen. RAC-spelers hebben zodoende een uitstekende begeleiding en maken ook kans om bij de FC Utrecht-jeugdopleiding in te stromen. RAC-clubs zijn te herkennen aan een speciale plaquette die bij de kantine is aangebracht.

Contactpersoon bij FC Utrecht en SV Hertha
Vanuit FC Utrecht werken diverse mensen aan RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland. Paul Voois is hoofd van de jeugdscouting en coördineert de dagelijkse gang van zaken rondom de samenwerking met de RAC-clubs. Leo Clement is namens SV Hertha de RAC talentontwikkeling coördinator naar FC Utrecht toe.

Naar het overzicht