E1 pakt eerste 9vs9-overwinning tegen RKDES

19 januari 2015

Tsja, die januari-maand geeft toch altijd een beetje apart gevoel. Zaalvoetbal natuurlijk in volle gang, weinig wedstrijden op de Molmhoek, kampioenschappen vallen als rijpe appels uit de boom en oefenen tot je een ons weegt. Naja, dat laatste geldt dan vooral voor de Hertha E1. Op de vooravond van het tekenen van het schitterende samenwerkingscontract tussen SV Hertha en FC Utrecht's RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland, was het de E1 dat ook aan talentontwikkeling deed met een 9vs9-potje tegen RKDES uit Kudelstaart. RKDES E1 is een ploeg die uitkomt in de eerste klasse van buren Argon en CSW E1, waar de mannen uit Vinkeveen al meermaals hebben laten blijken niet voor onder te hoeven doen.

Driemaal is scheepsrecht zegt men dan. Deze wedstrijd stond al twee keer eerder op de agenda, maar regen en regen zorgden voor uitstel. Op een wit veld (rondjes '30.0' waren echt mogelijk) werd de warming up aangevangen en na het kampioenschap van de F2, was het veld door een mooi winterzonnetje heerlijk groen geworden en daardoor veel beter bespeelbaar. En dat lieten de Vinkeveners prima zien. De eerste helft was echt top en was 'another biscuit' dan vorige week tegen Argon. Aanvoerder Daan Plevier startte als linksback en kwam veelvuldig met het aanvalswerk in het spel. Na acht minuten stoomde hij op en passeerde twee man, legde hem breed op de goed spelende Alfie Irving. De voorzet van de kleine buitenspeler werd goed ingeschoten door Cayden Hoekman, maar net aan gered door de keeper waar topscorer Niels Schoonderbeek de rebound verzilverde: 1-0. Vanuit de verdediging bouwden Michel Passet en Mats Klinkhamer ook goed op, middenvelders Tijn Eekhoudt en Mees van Zijtveld waren goed aanspeelbaar en voorin werd er goed aangeboden door spits Sander de Vries. Zelf zeggen dat er goed gespeeld wordt klinkt altijd wat arrogant, maar het was echt waar en dan komt overmoed om de hoek kijken. Vanuit een corner van Tijn kwamen in de tegenaanval twee RKDES-aanvallers alleen voor keeper Andy Theijsmeijer, die kansloos was. Tel daar nog een eigen goal bij op en je staat enigszins geflatteerd, gewoon op een 1-2 achterstand met rust.

In het kader van een brede voetbalopleiding, kwamen wat spelers op andere plekken te staan dan voor rust. Duidelijk moest er even gewend worden aan de nieuwe positie, maar volgde de gelijkmaker vlak na rust. Uit een voorzet van Tijn was het, inmiddels rechtsbuiten, Michel die goed afrondde. Leuk, op gelijke hoogte, voor maar liefst één minuut. Uit een voorzet was er wat onduidelijkheid achterin en kon de bal toch nog achter Andy geschoten worden. Het veldspel was absoluut minder dan voor rust, maar omdat RKDES wat meer ruimte weggaf, ontstonden er wel mogelijkheden. Niels kwam goed door vanaf het middenveld en speelde zijn maatje Mees vrij voor de keeper die met rechts(!) de stand op 3-3 bracht. Daan had vlak voor rust al de spitspositie ingenomen en kwam in de slotfase van de wedstrijd goed in zijn rol. Eerst op aangeven van Tijn en later door een scherpe steekpass van Niels, welke Daan mooi afrondde met een lobje over de keeper bracht hij de eindstand op 5-3. Dan laten we gemakshalve de drie 100% kansen, vier ballen op de paal en één op de kruising van Hertha nog even buiten beschouwing.

24 januari gaat de competitie weer beginnen en treed Hertha E1 dus aan in de eerste klasse tegen FC Breukelen E2.