E1 wint niet, maar wel wind!

12 januari 2015

Gelukkig nieuwjaar, wordt er dan gezegd. Sinds de jaarwisseling is het juist herfst en zijn regen en wind twee onafscheidelijke broertjes van mekaar. Gelukkig wordt er elke zondag binnen in de warme sporthal van Dorpshuis de Boei heerlijk gezaalvoetbald door de E1-toppers, maar daar kwam 10 januari verandering in. Een 9vs9-wedstrijd tegen buurman en eersteklasser Argon E1 op een stormachtige zaterdagochtend. 9 leek wel een beetje het getal van de ochtend, want het had wat weg van windkracht 9.

9vs9 is toch net eventjes een tikkie anders dan het normale 7vs7-spel. Het veld is (bij Hertha dan) dertien meter langer en zes meter breder en de aanwezigheid van middenvelders, en dus drie linies, geeft een heel ander gevoel. En alsof dat niet genoeg is, waaide het ook nog gigantisch. Eigenlijk kon toch wel worden gesteld dat door die wind fatsoenlijk voetbal nauwelijks mogelijk was. Kansen ontstonden praktisch uit louter toeval en dat is niet om de prestatie van drie goals binnen negen minuten van de Mijdrechtenaren tekort te doen, want verdedigend was het ook niet helemaal geweldig wat Hertha liet zien. Na achttien minuten kreeg Hertha met de wind in de rug iets meer grip op de wedstrijd en werd gevaarlijker voor de Mijdrechtse goal. Linkspoot Daan Plevier slingerde met behulp van een zucht wind bijna een corner in één keer in de verre kruising, aanvoerder Niels Schoonderbeek stuitte op de keeper en middenvelder Mees van Zijtveld schoot net naast. Jammer genoeg wordt zo'n wedstrijd dan opgeschrikt door een charge van achter van de Mijdrechtse rechtsbuiten op verdediger Cayden Hoekman, op slag van rust. Gelukkig kon Cayden door en de Argon-coaches reageerden zeer adequaat en wisselden direct deze speler.

In de tweede helft werden er wat omzettingen gedaan en Hertha kreeg, ondanks 'windje tegen', veel meer het overwicht in de wedstrijd. Zodoende kon er zelfs een aanval op de mat worden gelegd waar de bal bewust met één/twee keer raken van voetje naar voetje ging, een werkelijk unicum met deze omstandigheden. Middenvelder Tijn Eekhoudt legde terug op Mats Klinkhamer die net over schoot. Vlak daarna, ook met het eerder genoemde 'louter toeval', kwam de bal uit een voorzet van Mees voor de voeten van (inmiddels) spits Cayden die de keeper kansloos liet. 1-3 dus en de coaches van Hertha en Argon waren het er over eens: "Dit leek nergens naar en dit moeten we snel overdoen.". Scheidsrechter Wessel Bastiaansen verloste de spelers en coaches met het eindsignaal.

Volgende week weer een mogelijkheid in het 9vs9-concept: driemaal is scheepsrecht tegen RKDES E1.