Hertha F3 laat zien wat ze in huis hebben

15 december 2014

Na weer een enthousiaste trainingsweek door de jongens van de F3 en de trainers, was het zaterdag 13 december tijd voor een bekerwedstrijd. De tegenstander Wasmeer speelt een klasse hoger dan onze mannen.

Rond 9.00 uur klonk het fluitsignaal en mocht Wasmeer de wedstrijd beginnen. Hertha wist de bal al snel over te nemen. En speelde erg goed, zowel in balbezit als balverlies was de ploeg steeds de tegenstander de baas. Ze lieten zien waarop de afgelopen week getraind was. Door goed samenspel maakte Julian er na 5 minuten 1-0 van. De Vinkeveners groeiden door in de wedstrijd. Ze wisten elkaar te vinden met de bal. Mooie passes over en weer en als de tegenstander aan de bal was, dan hadden de jonge Herthanen het leder weer snel in bezit. Na 9 minuten joeg Kièro goed door op zijn tegenstander, hij speelde de bal op aanvoerder Mats, die met een bekeken schuiver de stand naar 2-0 tilde. Daarna was het alleen Hertha wat de klok sloeg, via prachtige aanvallen werden steeds weer kansen afgedwongen. Julian maakt er voor de rust nog 3-0 en 4-0 van. Met een stand van (4-0) gingen ze de rust in.

Tijdens de rust werden de jongens gemotiveerd dit vol te houden tijdens de 2e helft.

Hertha mocht aftrappen.

Ook na rust heerste Hertha op het veld en al snel maakte Kick 5-0 met een goed schot.

Daarna bleef Hertha kansen creëren maar was de scherpte een beetje weg. De tegenstander kreeg wat meer grip en scoorde nog 3 keer.

Echter de overwinning kwam geen moment in gevaar voor de jonge Vinkeveners. De volgende bekerronde is bereikt. Op het veld was het enthousiasme groot voor zowel de jonge talenten, als de coaches.

Volgende week nog een oefenwedstrijd en dan is het tijd voor een welverdiende winterstop!