Kampioenschap voor Hertha E1!

01 december 2014

9 wedstrijden, 27 punten, een doelsaldo van +50, nog één wedstrijd te gaan: het kampioenschap ligt voor het oprapen voor de mannen van de E1. De laatste horde is Argon E3. “Enne, je mag elke wedstrijd van het seizoen verliezen, zolang je maar van Arregon wint.”, aldus oud-trainer Onno Stokhof. En laat Onno nou de oude trainer van E1-trainer Kevin Overzee zijn, het een kampioenswedstrijd is en er is meer dan genoeg motivatie aanwezig om te winnen. Broer René Stokhof floot om 12.00 voor aanvang van de derby.

Hoe ontspannen er ook naar de wedstrijd toegeleefd werd, de eerste helft stonden de Vinkeveners strak van de kampioensstress. Het schitterende positiespel van de week daarvoor tegen naaste concurrent Pancratius was in geen velden of wegen te bekennen. Gelukkig was het spits Niels Schoonderbeek, enigszins gekwetst vanwege een knieblessure, na twaalf minuten Hertha op voorsprong schoot. Daarna kwamen er meer kansen, voor onder andere aanvallers Cayden Hoekman en Alfie Irving en Niels, maar deze gingen er allemaal niet in. Gelukkig had topscorer Niels het vizier weer op scherp staan. Via de onderkant lat en de rug van de keeper werd het 2-0. De stress was nu weg: verdedigers Mees van Zijtveld, Mats Klinkhamer en Tijn Eekhoudt begonnen de bal steeds gemakkelijker kwijt te kunnen en de Herthanen begonnen goed te voetballen. Vlak voor rust was het Michel Passet die de 3-0 op het scorebord bracht uit een afgeslagen corner van Daan Plevier. Keeper Andy Theijsmeijer moest vlak voor rust nog enkele keren handelend optreden, maar weerhield de Argonauten van scoren.

Het tweede bedrijf was eigenlijk een kopie van de eerste: Hertha was de betere, maar Argon voetbalde prima mee. Daan bracht na een mooie aanval met Sander de Vries Hertha in een veilige haven: 4-0. Nadat Michel de 5-0 achter de Mijdrechtse keeper schoot, werd er overgeschakeld naar een extreme vorm van een ‘fantasieopstelling’. Mede daardoor kwam Argon meer voor de goal van Andy en scoorde zij deze helft twee keer. Door de omzettingen kwam Daan een linie verder van de goal te voetballen en dat is met zo’n heerlijke trap misschien juist wel lekker. Van een meter of 20 schoot hij de bal hard over de kansloze keeper in het goal, voor het oog van de vele aanwezige Hertha-supporters op de Molmhoek. De 7-2 en het slotstuk was voor topscorer Niels na een frommelassist van Cayden. Scheidsrechter Stokhof floot voor het einde van de wedstrijd en het kampioenschap voor de E1 was binnen.

De ploeg van trainers Sten de Lange, Maikel Meinsma, Michel Klinkhamer en Kevin Overzee gaat zich opmaken voor (hopelijk) de eerste klasse. Compleet met bloemen, bekers, shirts en medailles werd het een werkelijk kampioensfeest. De shirts, mede mogelijk gemaakt door Just Inspired Media, gesponsord door de Gebroeders Berkelaar, hartstikke bedankt!