30 november 2014

11:15 uur op zaterdag morgen, de mooiste dag van de week!
Sinterklaas was net weg uit de kantine maar de zwarte pieten renden nog over het veld om de jongens te voorzien van wat krachtvoer. Zo is gebleken uit de cijfers van de uitslag.

Argon E4, een team dat al geruime tijd de top 3 beheerst in de competitie lijst.

Altijd moeilijk om tegen de sterke buren te voetballen. De jongens waren zich hier van bewust, maar lieten zich van hun beste kant zien. Na een flinke pep talk van wereld coach Klaas-Jan Postma liepen de jongens naar het grasveld. Na een stevige warming-up en wat rek/en strek oefeningen mocht Hertha de wedstrijd aftrappen. Er stond meteen druk op de verdediging van Argon en onze jongens speelden dan ook uitmuntend over, alsof ze erop getraind hadden.

"Het was weer zo'n dag", hoorde ik zeggen, alle ballen ging net naast het doel of de keeper stond net in de weg.

De voorhoede van Argon was sterk en ze speelden goed over, dit resulteerde al snel voor een tegen-goal.
Ondanks dat Hertha overduidelijk het sterkere team was belandde de bal niet waar hij hoorde.
Na een tegenaanval was het Mike die met een verre uittrap van Koen weggestuurd werd richting het tegen doel. Hij kapte de eerste verdediger mooi uit en liet hem gras happen. Met een mooi geplaatst schot in de rechter hoek was het vlak voor rust 1-1.

Na de rust was het vooral de druk van Geert en (kleine) Niels die Argon hun hoofd deed tollen.
Deze twee aanwinsten kwamen uit de E3 en zijn al helemaal ingeburgerd bij de E2.

Door een botsing tussen Kyan en een Argon speler vlakbij het doel kreeg Argon de kans om op een 2-1 te komen, maar Koen kon dit verhelpen.

Het is ongelofelijk leuk om te zien hoe de jongens opgegroeid zijn tot mannen. Overspelen, contact met elkaar in het veld; het is er allemaal. Kyan en Jaydi beheerden deze helft het middenveld, er was geen denken aan voor een Argon speler om daar doorheen te komen.

Later via links was het Mike die wederom werd weggestuurd door Koen, maar werd zeer naar door een Argon speler in zijn rug geduwd. De vrije trap ging maar net over het doel. De keeper van Argon schoot uit en kon helaas de bal niet hard genoeg weg krijgen. De bal belande daardoor in de voeten van Mike en hij kon zijn frustratie van die gooi afreageren met een 2-1.

Hertha was nog steeds de winnende partij, er werd goed over en weer gespeeld en Dennis heeft vanaf de rechter kant heeft ook zeer veel kansen gehad. Het liep allemaal net mooi af voor Argon. Na een corner genomen door Dennis was er wat geklungel in het strafschop gebied, maar daar was (kleine) Niels die netjes en beheerst de 3-1 binnen schoot. Het toegestroomde publiek werd alleen maar luider en stonden de mannen goed aan te moedigen.

Het was Nick, die op de meest geweldige manier vanaf de middenlijn de bal mee nam, het leek wel alsof er geen Argon speler meer in het veld stond! Heel behendig ging hij om alles en iedereen heen en in het strafschopgebied kon hij genadeloos uithalen: 4-1. Iedereen ging uit zijn dak.

Hertha dacht de winst in de zak te hebben en lieten hier en daar wat ballen gaan. Argon was nog scherp en kon alles mooi oppakken, het waren wat spannende minuten zo voor het 16 meter gebied van Koen. Een corner van Argon resulteerde in een eigen doelpunt. Kan gebeuren mannen, 4-2 de winst "zit nog in jullie zak” (grote) Niels en Jaydi stonden in de voorhoede op dit moment, ze speelden goed over en er stond nog steeds druk op de keeper van Argon. Jaydi is altijd net een stapje sneller dan de meeste spelers. En (grote) Niels is net een stukje sterker dan de rest, helaas mocht dit niet resulteren in nog een doelpunt.

De minuten tikten weg, de spanning was zowel in als langs het veld te voelen. Nogmaals werd Mike samen met Geert weggestuurd door Koen, met een simpel een-tweetje dolde ze samen 4 verdedigers uit en maakte Geert de kers op de taart. 5-2!

Hertha E2 staat na 8 wedstrijd 12 punten, en 26 prachtige doelpunten stevig op de 7e plaats, met het motto; Voetballen doe je samen, het maakt niet uit wie de doelpunten maakt als ze maar gemaakt worden.

Zo sluiten we deze mooie zaterdag af en zien we jullie volgende week om 10:00 wederom thuis tegen RKDES!