Afc D 10-Hertha D 3.

29 november 2014

Om negen uur in Amsterdam op het veld staan op de eerste echte koude dag van dit jaar. Dat was even wennen maar al snel kwam het zonnetje erbij en werd het wat aangenamer. Afc ging vlot van start en in het eerste kwartier werd Hertha in de verdediging gedrukt. Dat resulteerde al snel in een 1-0 achterstand. Kort daarna zorgde Enzo met twee fatastische reddingen dat de achterstand niet verder opliep. Hertha was inmiddels warm gespeeld en ging er flink tegen aan. De ene aanval was nog mooier dan de andere. Een mooie voorzet ging net naast. Jammer . Een prima pass van Ryan op Vincent v E en daar was de gelijkmaker. Dik verdiend en tot de rust bleef Hertha de aanval zoeken maar het lukte niet om een voorsprong te nemen. In de rust zette Mark de mannen nog op hun plaats en de tweede helft begon geweldig. Met mooi combinatie voetbal werd Afc van het kastje naar de muur gestuurd. Ryan schoot net naast en na tien minuten was het raak. Binnen drie minuten liep Hertha uit naar een forse voorsprong. Vincent F nam een corner en Daan kopte de bal erin. 1-2. Een minuut later gaf Vincent F een voorzet en weer Daan maakte het af. 1-3. Weer een minuut later een voorzet van Ryan die Vincent v E in het netje lepelde.1-4. Blijkbaar vonden de mannen dat wel genoeg want het zakte weer een beetje in. Daar profiteerde Afc van en even later stond de 2-4 op het bord. Hertha was weer even wakker geschud en ging in de laatste vijf minuten weer vol aan de bak. Met een prachtige vrije trap maakte Ryan nog 2-5 en vlak daarna was de wedstrijd afgelopen. Mede door het verdedigende werk van Taron, Bram, Benjamin en Ricardo en een prima spelend middenveld met Cooper, Emiel en Wouter p en een heel goed spelende Wouter de J op links was dit een dik verdiende collectieve overwinning waar het hele team zich voor heeft ingezet.