Hertha F3 vergeet te winnen!

24 november 2014

Zaterdagochtend 22 november 9.00 uur Hertha F3 ontvangt RAP F2. Vorige week een afgelaste wedstrijd dus………Tijd om te kunnen laten zien waar de afgelopen week op getraind is.

Het was fris op de vroege ochtend, dus een goede warming up was erg nodig. Om 9.00u flloot scheidsrechter Tibor Bergman voor het begin van de wedstrijd

RAP was goed gemotiveerd en ging al vlot in de aanval.

Toch was daar Mats die de bal op links wist te onderscheppen. Door middel van wegdraaien, rondkijken en afspelen van de bal wist deze via zijn teamgenoten de linkerkant te bereiken. Waardoor Jack richting de goal van RAP kon gaan. Helaas werd deze mooie actie niet beloond met een goal. M

aar de Vinkeveners lieten de tegenstander wel schrikken met hun goede spel aan de bal.

Dat goed verdedigen ook een onderdeel van het spel is leerden de jonge Hertha mannen vervolgens snel. In een paar minuten tijd waren er twee onoplettendheden in de verdediging, waardoor de Amstelveners al snel op 0-1 en 0-2 kwamen. Aan de bal was Hertha de tegenstander nog steeds de baas, helaas had Kick na een mooie solo net geen geluk om te scoren en wist ook Thiago een mooie aanval niet succesvol af te ronden.

Rust.

Even een break in de kleedkamer, waarbij de Vinkeveners konden bijtanken en wat extra gemotiveerd werden door de coach.

De tweede helft trok Hertha fel van leer, duels werden nu vaker gewonnen dan verloren Hertha was de boven liggende partij.

Na een goede opbouw van achteruit, kwam de bal op het middenveld bij Mats, vanuit een mooie aanname wist Mats samen met de bal richting de goal te gaan. Hij was de verdediging te snel af en schoot de bal naast de keeper het goal in 1-2.

Dat RAP geen slecht ploegje is, bewezen ze een paar minuten later. Opnieuw letten de Vinkeveners niet op en de vrijstaande spits kon alleen op keeper Mike af,1-3.

Hertha gaf geen krimp bij deze nieuwe tegenslag en bleef ervoor gaan. Keeper Mike schoot de bal rechtstreeks richting Kièro, deze ging via de rechterkant op de goal af. Met een mooi schot wist de bal over de keeper de touwen te raken, 2-3.

Ook daarna kregen de jonge Hertha honden meer kansen op meer, zo misste Mats door goede keeperswerk van de tegenpartij de grootste kans op de meer dan verdiende 3-3. Helaas werden de laatste kansen niet benut waardoor de stand niet meer veranderde.

Een prima wedstrijd wederom met zeer goed samenspel, maar ook met leerpunten voor de komende trainingsweek!