SCH'44 B2 - Hertha B1 3-3

16 november 2014

Vandaag de bekerwedsrijd uit tegen SCH'44 B2. Een ploeg die we eigenlijk niet goed kennen. Maikel, Maarten en Sjoerd nog geblesseerd. Een grauwe, grijze herfstdag, maar niet geklaagd want er waren bij Hertha thuis velden afgelast, maar wij mochten aantreden op een echte grasmat. Hertha had genoeg aan een gelijkspel om in de "beker" te blijven. Een aantal spelers was op werkweek van school geweest, dus niet getraind en hoogstwaarschijnlijk de hele week laat naar bed. Kortom allemaal ingredienten voor een wedstrijd waar aan de voorkant geen enkele voorspelling op viel te doen. Na het beginsignaal begon de thuisploeg voortvarend met goed positiespel. We lieten ons in het begin hierdoor een beetje inpakken. In de 12e minuut schoot Mika de bal op de paal na een voorzet van Rene. De thuisploeg was nu helemaal wakker en begon begon meer druk te zetten op de linies van Hertha. De persoonlijke duels werden over het algemeen door SCH'44 gewonnen, al dan niet door een beetje met de handjes te werken. Iets wat de scheids nogal eens door de vingers zag. Maar goed, de thuisploeg had echt het betere van het spel en zo gebeurde het dat in de 18e minuut de bal door Hertha op het middenveld werd ingeleverd. Een doorbraak van de spits van SCH'44, gevolgd door een schot en het was 1-0. Hertha zou wakker moeten zijn, maar niets was minder waar. Zou die werkweek dan toch meer van invloed zijn op het spel? Joost zal het weten. Hertha kwam niet in het spel en bleef een beetje achter de feiten aanlopen. Het duurde tot in de 27e minuut. Een lange bal werd door SCH'44 naar voren gespeeld. Hertha werd achterin uitgespeeld, Een schot op doel. Wouter raakte de bal nog wel aan. maar de 2-0 was een feit. Niet veel later kwam er een hoge bal richting het Hertha doel en de ploeg keek aan tegen een 3-0 achterstand. Met nog een paar minuten op de klok leek dit de ruststand te gaan worden. Maar ...... een pass van Jesse naar Ferdi op links, De aanname van Ferdi en een schot laag op het doel van SCH'44. De doelman kon er niet bij en het was zo ineens 3-1. Dat gaf de burger moed voor de tweede helft. Tijdens de rust was iedereen het wel met Erik eens dat er in de tweede helft wel uit een heel ander vaatje getapt moest worden om hier nog iets te kunnen bereiken. De volgende ronde leek ver weg. Vol goede moed begon Hertha aan de tweede helft. Al in het begin schoot Thierry een bal over het doel. Kort hierna een genomen vrije trap door Ferdi en een kopbal van Rene ook net over het doel. Maar er was weer vechtlust te zien. En dit deed ook iets met onze tegenstander. Ze konden de bal minder makkelijk rondspelen. Rond de 20e minuut gaf Jesse een voorzet. De bal kwam bij Rene die met een laag schot de stand terugbracht tot 3-2. Een bepaald drankje geeft je vleugels (mag geen reclame maken), maar een doelpunt ook. Het spelbeeld dat Hertha liet zien in die 2e helft was heel anders dan in de 1e helft en de kans op de volgende ronde kwam weer in het zicht. Hertha ging weer meer positiespel spelen en kreeg hierdoor kansen. SCH'44 kwam meer en meer in de verdrukking. In de 25e minuut ging Thierry door met storen, kwam aan de bal en passte. De bal kwam door een fout van de verdediging van SCH'44 in de voeten van Julian. Die wist met een laag schot de gelijkmaker te scoren. Verdiend, want in de tweede helft had Hertha het betere van het spel. Er volgden nog een paar dubieuze beslissingen van de scheidsrechter, die in tegenstelling tot Hertha de eerste helft het beter had gedaan. De eindstand werd uiteindelijk 3-3 en dat was voldoende om door te mogen gaan naar de volgende ronde van de bekerwedstrijden. Een tegenvallende eerste helft van Herha, een veel betere tweede helft. Een hele mooie teamprestatie. Het aangaan van de duels, positiespel en dan dan dwing je het af. Volgende week Nederhorst thuis. Heren, speel twee helften voor de volle 100% zoals deze wedstrijd alleen de tweede helft en we zijn verzekerd van een prachtige pot voetbal!