Vlug en Vaardig C2 - Hertha C1

12 november 2014

Zaterdag 8 november stond voor de C1 de uitwedstrijd tegen Vlug en Vaardig C2 uit Amsterdam op het programma. De jongens van trainer Dobias van Rossum moesten weer vroeg uit de veren, want de aftrap was al om 11.00. Iets dat de jongens wel gewend zijn, want alle uitwedstrijden moeten we vroeg uit de veren. Vertrek rond 9.30 op het parkeerterrein bij Hertha met, en dat was mooi om te zien, veel vrouwelijke chauffeurs. Top! Rond 10.15 was het aankomst in Amsterdam en na een wat rommelige warming-up (waar wij niets aan konden doen), ging de wedstrijd om 11.00 van start onder een mooi, waterig zonnetje.

In de beginfase had Hertha C1 nogal last van de wind die over het veld stond. De tegenstander maakte daar goed gebruik van: "lange ballen naar voren en dan maar zien waar het schip strand", leek hun gedachte. Daardoor was het voor onze verdediging soms erg lastig in te schatten, waar de bal nou precies zou komen. Uiteindelijk komen wij op een 0-1 voorsprong, maar niet veel later werd het 1-1. En inderdaad, niet goed ingeschat waar de bal zou komen en er van uitgaande dat je teamgenoot hem dan wel zal pakken. Zo is het natuurlijk niet, je moet zelf proberen ieder duel te winnen. Met nog twee goals in het restant van de eerste helft, gingen we de rust in met een 1-3 voorsprong.

Na rust was Hertha echt de bovenliggende partij. Door goed spel en er werd nu goed overgespeeld waardoor er kansen kwamen, voor bijvoorbeeld Levi van Zijtveld. Zelfs keeper Kjeld Bartman pikte zijn doelpuntje mee!! Ook al was het vanaf de penaltystip, je moet het nog maar wel even doen. Een goede uitslag, 1-5, en dankjewel voor het vlaggen Klaas-Jan!