MENU
 

Hertha E1 verdiend naar achtste competitiewinst‏

10 november 2014

’21 uit 7’, een indrukwekkende reeks van zeven overwinningen met een doelsaldo van +38. De E1-toppers laten bij vlagen prima voetbal zien, dat was ondertussen zelfs clubpreses H. van Genderen opgevallen: “Je zou bijna kunnen zeggen dat ze een schoenmaatje te groot zijn voor deze competitie, maar ach leven op te grote voet is dan ook weer zo wat..” En zo is het dan maar weer net, op een wat frisse, maar zonnige zaterdagmorgen op Herthanello. De Brouwer-talenten waren goed op tijd (vroeg naar bed gegaan misschien?) en na een goede warming-up en een teamfoto, floot scheidsrechter Rob Mooij voor het begin van de wedstrijd tegen DIOS E5 uit Nieuw-Vennep.

Maar wat snel duidelijk werd, was dat de mannen uit de Haarlemmermeerpolder, afgekort van ‘Doelen Is Ons Streven’, nou niet bepaald naar Vinkeveen waren afgereisd om de aanwezige toeschouwers te trakteren op oogstrelend combinatievoetbal. Met een lange, snelle spits heel, heel, heel ver voorin en de ‘lange halen gauw thuis-tactiek’ was het voor de Vinkeveense verdediging erg opletten geblazen. Want de tegenstander won wel eventjes van het hooggeklasseerde Pancratius, dus oppassen.

Na een goede eerste vijf minuten was het spits Cayden Hoekman die goed doorging op rechts, de achterlijn haalde en de opgekomen linksback Michel Passet vond. Fluitje van een cent voor Michel en hij opende de score. De Vinkeveners waren voetballend veel sterker maar uit de eerste aanval van DIOS, gebaseerd op het eerder genoemde recept, was het wel zo maar 1-1. Hertha verloor niet het vertrouwen en bleef goed tikken en de spits moest vaker achter zijn bewaker Mats Klinkhamer aan dan andersom. En dat is dan toch echt klasse Mats, super! Aanvoerder Mats passte Daan Plevier in die maar weer eens zijn zoveelste assist afleverde, dit keer schitterend aan het adres van Cayden die bekeken de 2-1 achter de prima keeper schoot. Daarna was het Mats zelf die opkwam en met een gigantische pegel van zeker 20 meter de ruststand van 3-1 op het bord bracht.

In de rust niks anders dan complimenten voor de toppers, want er werd echt lekker gevoetbald. Via verdedigers Tijn Eekhoudt en Mees van Zijtveld en keeper Andy Theijsmeijer werd er namelijk goed opgebouwd. Al had veel later de 4-1 bitter weinig met voetbal te maken, want uit een kluts die zijn weerga niet kent, was het uiteindelijk Alfie Irving die als laatste zijn voet tegen de bal kreeg. Daarna ging het eventjes rap met de doelpunten: de 5-1 van de goed spelende Niels Schoonderbeek op aangeven van Cayden, 6-1 van Cayden na een hele mooie solo van Sander de Vries en als reactie van DIOS maar weer eens een lange bal en goal van de spits, 6-2. Daarbij was ook nog een doelpunt van Alfie dat geen doorgang vond, na het fluiten door de prima leidende scheidsrechter Mooij voor een overtreding. Na de 6-2 viel Hertha een beetje terug en werd de passing wat slordig. Desondanks werd de score nog met 2 doelpunten uitgebreid: Daan legde mooi af op Niels voor de 7-2 en na een schot van Daan op de paal was het opnieuw Niels die de 8-2 binnentikte.

Volgende week weer een mooie uitdaging voor de E1. Er wordt een 9-tegen-9-wedstrijd gespeeld tegen eersteklasser RKDES. De week daarna de belangrijke uitwedstrijd tegen Pancratius.

Naar het overzicht