Hertha D1 pakt 3 punten tegen Breukelen

10 november 2014

Vinkeveen, 8 november 2014 - Winnen is niet het belangrijk maar spelplezier, samenwerken en op alle posities leren voetballen is het motto van het trainersduo Clement en Albers. Maar inmiddels begint dat nu ook punten op te leveren…Beide oude voetballers zijn daarmee hard bezig hun eigen standbeeld voor in de nieuwe kantine op te richten….

De wedstrijd: Hertha begon dit keer wél scherp aan de wedstrijd. Bijna alle duels werden vandaag gewonnen. En onder aanvoering van Jim Hartsink werd er door Vince, Jay, Max en Rowan ijzersterk verdedigd en bovendien sloot de verdediging ook goed aan bij het middenveld. Daar was Niels Maas vandaag de grote gangmaker en was overal waar de bal ook was. Alle Vinkeveners hadden de smaak trouwens flink te pakken want volgens de door Gerard Roling langs het veld geïnstalleerde meetinstrumenten was Hertha tijdens de eerste helft voor 70% in balbezit tegenover Breukelen met 30%. Een leuke sportieve tegenstander trouwens. De counters maar dit keer ook de corners vanuit Breukelen werden vandaag prima gepareerd door keeper Kaj te Beest. Grote klasse. Na de nodige vuurpijlen van Jim Balte, Vigo, Ciaran en Rens op het doel van Breukelen was het uiteindelijk Vigo die de bal van grote afstand in de kruising joeg. WERELDGOAL… en binnenkort Youtube-materiaal!!!

1-0 bij rust, effe een bakkie en goede vooruitzichten op een bakkie patat van de leiders, nog 30 minuten te gaan….

Tweede helft:

Het voetbal was af en toe wel hoog (door de lucht) en ver maar nog niet hoogstaand. Maar er werd vandaag wel hard gewerkt én met de wil om te winnen en daar begint alles mee. En het aantal echter voetbalminuten waarin de bal wél van voetje naar voetje rond gaat neemt per wedstrijd toe.

Er waren nog 10 minuten te spelen en de Vinkeveners begonnen te geloven in het wonder van “een bakkie patat na de wedstrijd”. Eerst schoot Jim Balte nog net over maar vlak voor tijd schoot opnieuw Vigo de bal onhoudbaar in de touwen na prima aangeven door Jim Balte .Eindstand: 2-0. En dubbel feest want voor het eerst dit seizoen ook geen tegengoal uit een corner!