21 punten uit 7 wedstrijden voor Hertha E1

03 november 2014

Na een ‘off-day’, maar toch drie punten tegen het Amstelveense NFC, stond de wedstrijd tegen Roda ’23 E5 op het programma voor koploper zonder puntverlies Hertha E1. Gelukkig geen Roda uit Kerkrade, maar de korte reis naar het zonovergoten Bovenkerk op de warmste 1 november ooit.. Dikke prima voor de Vinkeveense Cruijffies dus.

Op een ouderwets grasveld, waar al een tijdje niet was gemaaid, moest het Vinkeveens Totaalvoetbal toch uit de verf komen zonder weekendjeweg.nl Sander de Vries. Die lapte de wedstrijd aan zijn laars en ging wad/wat lopen. En nu de wedstrijd. Aanvoerder Daan Plevier schoof na 5 minuten al de 0-1 onder de keeper door en nog geen twee minuten later gaf de ‘Man met de fluwelen linker’ een afgemeten voorzet op Mats Klinkhamer. Die tikte met de punt van de schoen, de bal keurig onder de lat en over de keeper heen. “Bewust”, aldus Mats en daar moet je het dan mee doen. Na de 0-3 van Daan, nu op aangeven van Mats met een mooie steekbal, had Hertha het een stuk lastiger met de groen-witten. Roda was aanvallend meer actief, maar schoten de ballen vaker in de sloot dan dat keeper Andy Theijsmeijer moest redden. Alhoewel het ‘in de sloot schieten’ lang niet zo slecht is als het klinkt, want met een sloot op pakweg 4 meter achter de achterlijn ben je een knappe jongen die de bal daar niet in krijgt. Benieuwd wat Nieuw-Sloten hier doet, enfin. Tot zover de side-step. Gelukkig was Alfie Irving bij de les vlak voor rust. Door goed doorzetten van de kleine aanvaller, kwam topscorer Niels Schoonderbeek in scoringspositie en bracht de ruststand van 0-4, bekeken op het scorebord.

Ondanks de vele goals, was het tweede bedrijf van de ontmoeting van Hertha-zijde lang niet zo kwalitatief hoogstaand als de eerste. Niels frommelde al snel de 0-5 binnen, maar Roda deed daarna iets terug en scoorde een tegentreffer uit een counter. Teruggekeerde spits Cayden Hoekman scoorde daarna 1-6 na goed aangeven van Mees van Zijtveld, opgevolgd door een goede actie van Tijn Eekhoudt met als uiteindelijke afronding van Michel Passet voor 1-7. Voor de 2-8 van Roda scoorde opnieuw Michel na opnieuw een goede voorbereiding van Mees. Over het voetbal hebben we het niet, maar Niels stond weer op de juiste plek voor 2-9 en Alfie maakte er volgens de Herthanen dubbele cijfers van na een goede voorzet van Daan. De prima fluitende scheids, telde ergens een goal niet in het boekje, dus bleef het volgens hem steken op 2-9. En dat met een hoop ‘Slootballen’, want daar was hij drukker mee dan met het noteren van doelpunten..Kennelijk.

Met een verliespartij van nummer 2 Pancratius tegen DIOS, staat Hertha nu 6 punten voor op Amstelveen, waarbij Hertha een wedstrijd meer heeft gespeeld. Volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen het eerder genoemde DIOS op het programma.