HFC D13 - Hetha D3

01 november 2014

In het zonovergoten Haarlem moest Hertha aan de bak tegen de plaatselijke Koninklijke HFC. Op het mooie complex moest er om half elf worden begonnen maar door drukte en werk aan de weg was het moeilijk te vinden. Toch stonden de mannen tien minuten te laat gemotiveerd aan de aftrap. Ze hadden wat goed te maken want de laatste weken zat de klad er een beetje in. Van af de aftrap werd er goed gecombineerd en dat wierp z’n vruchten af. Al in de eerste minuut hield Enzo met een mooie redding zijn doel schoon. In het eerste kwartier werd HFC zoek gespeeld en met twee mooie treffers zette Ryan z’n team op een twee nul voorsprong. Even niet opletten en bij een snelle uitval van HFC was het raak.1-2. Een minuutje later vergrootte Vincent de voorsprong weer.1-3. Kort voor de rust werd er hands gemaakt door HFC en Daan schoot de toegekende stafschop feilloos in. Rusten met een 4-1 voorsprong was toch wel erg lekker en dat beloofde nog wat voor de tweede helft. En jawel, na weer een aantal mooie combinaties werd het 1-5. Daarna zakte Hertha wat in en daar profiteerde HFC van. Zij maakten 2-5 maar alweer Vincent vergrootte de voorsprong.2-6. Met een spurt vanaf het middenveld maakte de spits van HFC nog een doelpunt. Onze mannen gingen met een 6-3 overwinning naar huis en dat voelde erg prettig. Door de inzet van het gehele team kon deze wedstrijd gewonnen worden.