Hertha E1-NFC E1: een vergaarbak voor voetbalgezegden..‏

28 oktober 2014

Nou, de vakantie zit er weer bijna op, dus gaan de Hertha E1-toppers de strijd weer aan in de competitie. Nummer 9 NFC uit Amstelveen kwam naar een mistig Herthanello om het op te nemen tegen de ongeslagen koploper, zonder puntverlies. Voetbal: een schitterend spel waarover heerlijke clichés uit de hoge te toveren zijn. Nummer 9 tegen nummer 1, al pas je daar ‘scorebordjournalistiek’ op toe verwacht je ‘eenrichtingsverkeer’ richting de goal van de Amstelveense ploeg uit het ‘rechter rijtje’. Maar ja, ‘de bal is rond’, ‘het is zeven tegen zeven’, je kent ze wel.

Cayden Hoekman genoot van een weekendjeweg.nl, dus waren er nog negen Hertha-toppers over die de ‘brilstand’ snel van het scorebord veegden: aanvoerder Mees van Zijtveld onderschepte de bal, zette spits Michel Passet vrij voor de goal die de bal rustig binnentikte. De keeper van de tegenpartij, was daarna vaak ver voor zijn goal te vinden, iets wat Mees goed zag. ‘Bewussie’ of niet, maar met een mooie ‘stift’ ging de bal 10 minuten na de openingstreffer opnieuw tegen ‘de touwen’. Nog geen twee minuten later was het de laatste aflevering van het ‘Tiki-Taka-voetbal’ op de Molmhoek. Na een goede combinatie kwam Daan Plevier vrij welke Michel goed voor de goal zette. Michel zorgde voor zijn tweede goal, maar daarna was ‘de pijp leeg’ en was er van ‘Gallery play’ niks meer over.

Zowel vlak voor rust, als bijna de gehele tweede helft was er sprake van ‘postbodevoetbal’ of ‘hotseknots begonia voetbal’ vol ‘ziekenhuisballen’ en werd het 'een draak van een wedstrijd'. En dan is het toch knap dat de mannen deze wedstrijd toch nog ‘uit het vuur slepen’. NFC passeerde keeper Andy Theijsmeijer vlak na rust (3-1), maar gelukkig was het Daan die op de counter de één-op-één situatie met de ‘vliegende keeper’ de 4-1 binnen schoot. Na de 4-2 was het Alfie Irving die gelukkig zichzelf beloonde met de 5-2 en bracht daarmee de eindstand op het scorebord.

‘As je zukke wedstrijden nog ken winne, dan kenne je zo maar kampioen mee worde en dit is geen Mickeymousecompetitie. Knoop dat effe in je tenen, dan maak je zo nog een hoop gools.’, aldus Hoofd Belangrijke Zaken Gerard Röling.