MENU
 

MEGAstatiegeldflessen actie sv Hertha groot succes

21 oktober 2014

Met het unanieme besluit van de ALV afgelopen maandag 13 oktober, om het bestuur toestemming te geven door te gaan met haar bouwplannen voor nieuwe kantine en kleedkamers, is tegelijkertijd een startschot gegeven voor diverse acties om brede bekendheid te geven aan de plannen en natuurlijk om de laatste centjes binnen te halen.

Projectgroep 1.5 had voor zaterdag 18 oktober samen met de JUMBO een MEGAstatiegeldflessenactie georganiseerd.
HenkJan Priem en Marcel van Genderen stonden al vroeg op het parkeerterrein bij de Jumbo met grote spandoeken, flyers, folders en natuurlijk de grote bak voor het inzamelen van lege statiegeldflessen.
Doel van de dag, zoveel mogelijk mensen vragen om hun lege statiegeldflessen te doneren aan Hertha, tbv de bouw van de nieuwe kantine.
Tegelijkertijd werden mensen ook aangesproken of ze evt interesse hadden om meer te doen, bv in de vorm van de obligaties of vrijwilligers werkzaamheden.

Onderdeel van de dag was een flessenophaalactie van F – pupillen in Zuiderwaard. Na diverse mails aan leiders en ouders gestuurd te hebben, was de opkomst toch wat mager, maar dat zal aan de herfstvakantie en het nog onbekend zijn van de plannen hebben gelegen.

Toch hadden zich, om 12 uur na hun voetbalwedstrijden, 7 spelers uit de F2, F3 en F4 met ouders verzameld bij de Jumbo. De helden van de dag waren: Tim Stubbe (F2), Thiago Sedney (F3), Julian de Bruyn (F3), Loek Slagboom (F3), Kick de Pijper (F3), Mats Linders (F3) en Michel Willemsen (F4)

Doel was om langs de deuren te gaan en lege flessen op te halen. De groep werd opgesplitst in 2 groepen, ieder vergezeld van een auto met aanhanger (Ralph van Dam en Martijn Zeldenrijk).
De ene groep ging de Dodaarslaan, Pijlstaartlaan, Futenlaan in, de andere groep ging de Plevierenlaan, Turelurenlaan, Wulpenlaan, Gruttolaan, Kievitslaan en Scholeksterlaan in.

Enthousiast gingen de jongens deur na deur aanbellen, iedere keer de vraag heeft u lege flessen voor de nieuwe kantine van Hertha. Prachtig om te zien hoe die jongens dat deden. En als ze lege flessen kregen, iedere keer hetzelfde gejuich en enthousiasme. Al snel ontstond er een grote laag flessen in de aanhangers. Sommige mensen werden aangestoken door het enthousiasme van de jongens en gaven ipv lege flessen geld mee..

Na ruim een uur, waren de jongens terug bij de Jumbo. Groot was de lol om te kijken welke aanhanger het volst was. Waarbij HenkJan de conclusie trok dat de auto van Martijn (Tim, Mats, Julian en Michel) toch echt het meeste lege flessen had.

Uiteindelijk hebben Henk Jan en Marcel in de middag ook nog een rondje Horeca gedaan, wat ook nog aardig wat lege flessen opbracht.

Totaal score van de dag, ruim 1900 lege flessen en kratten bier, goed voor 675,-- euro tbv Hertha nieuwe kantine.

Daarnaast leverde deze actie nog toezeggingen op van mensen die een obligatie gaan nemen en een bouwbedrijf die spontaan ook haar medewerking aanbood.

En misschien wel het belangrijkste, de plannen van Hertha, staan weer iets meer op de kaart en het netvlies van mensen.

Hertha GAAT bouwen!!

Al met al een prima start van de acties, dank is verschuldigd aan: De spelers Kick, Mats, Thiago, Loek, Julian, Tim en Michel
De ouders die zijn meegelopen: Saar, Lars, Rene en Toine
De chauffeurs Martijn en Ralph

De grote animators op het Jumbo plein HenkJan en Marcel (volgende week weer heren?

We hopen dat met deze actie een start is gegeven aan meer scties, maar vooral reuring en bekendheid bij spelers, leiders, trainers maar ook ouders om vooral mee te doen om gezamenlijk te zorgen dat de leukste club van de Ronde Venen ook echt gaat bouwen..

Vul dus daarom vandaag nog de formulieren in en lever die in in de brievenbus in de kantine, of scan het en stuur het naar het emailadres ikdraagbij@hertha.nl

Vr grt

Toine Linders

Naar het overzicht