E1-trein dendert door

20 oktober 2014

Ondertussen is de maand oktober al meer dan halverwege en is de E1 van SV Hertha in bloedvorm. Waar de blaadjes vallen en het regenen begint, doorgaans tijd voor het ‘herfstblaadjesweeralarm’ van de NS, gaat deze combinatie als een trein. Weinig ‘storingen’, maar deze week is het vakantiedienstregeling en waren Mats Klinkhamer en trainer Michel afwezig richting een weekjeweg.nl. Dan nog een vervelend iets; wegens een overleden opa, liet Mees van Zijtveld de trip naar Blauw-Wit Amsterdam volkomen begrijpelijk aan zich voorbij gaan. Het doel voor de toppers was duidelijk: winnen voor Mees en vooral met veel doelpunten en mooi voetbal.

Met de Engelse invalcoach Glen Irving werd er om 7.30 Nederlandse tijd, had ook Engelse tijd kunnen zijn want donker was het nog wel, ingestapt richting Amsterdam. Daar lag het kunstgras voor de toppers klaar en Blauw-Wit was in de eerste minuten redelijk gevaarlijk. Toch was het Hertha dat als eerste scoorde door topscorer Niels Schoonderbeek. In de achtste minuut bracht Niels, op aangeven van spits én aanvoerder Sander de Vries, de 0-1 op het scorebord. Zoals gezegd; Blauw-Wit startte vrij sterk en schoot nog geen drie minuten later de 1-1 zeer knap achter keeper Andy Theijsmeijer, welke verder een zeer rustige ochtend had. Er werd door Hertha heel snel gereageerd op de gelijkmaker. Keeper Andy zette de aanval op via rechtsback Cayden Hoekman die rechtsbuiten Alfie Irving diep stuurde. Met een afgemeten lage voorzet bereikte de kleine aanvaller de ingelopen Daan Plevier die ogenschijnlijk simpel de 1-2 binnen tikte. Nominatie voor goal van het jaar: 5x raken van keeper tot doelpunt, erg knap mannen! Toen bleef het toch vervelend lang ‘maar’ 1-2, niet echt comfortabel. Sander stuurde vlak voor rust Daan diep aan de linker kant, die de bal teruglegde op Michel Passet. Michel bracht eigenlijk een voorzet in richting de tweede paal, maar deze werd door niemand aangeraakt en verdween zo in de verre hoek. Met nog een minuut op de klok was het de met passjes strooiende Tijn Eekhoudt die Niels in stelling bracht voor de 1-4.

1-4 met rust, maar er mocht toch wel wat meer pit in de wedstrijd. Aanvoerder Sander gaf het goede voorbeeld. Na een actie waarbij hij de bal verloor, veroverde hij hem zelf, kapte twee man uit en schoot hard in de rechter benedenhoek. Nog geen minuut later tekende Sander aan voor z’n tweede goal en de 1-6, nu op aangeven van Michel die de bal heerlijk terugtrok vanaf de achterlijn. Voor zover het verzet nog niet gebroken was, dan was dat nu wel het geval. Michel soleerde twee minuten later naar de 1-7 en gaf de assist voor 1-8, na een voorzet van Sander en uiteindelijk een uitgespeelde ‘zaalvoetbalgoal’ voor Daan, die beter en beter in de wedstrijd kwam. Op een schot van Daan, waar de keeper volkomen begrijpelijk erg veel moeite mee had, was het Niels die in de rebound zijn hattrick binnentikte. Daarna regende het hattricks: Michel voor de 1-10 na een schitterende individuele actie en dito voorzet vanaf de achterlijn van Cayden, en Daan snoeihard voor 1-11.

Opnieuw een ruime overwinning voor de E1 en zeker speciaal voor Mees. Nog steeds de volle buit: 15 punten uit 5 wedstrijden en 3 punten voor op Pancratius. Komende zaterdag komt NFC uit Amstelveen op bezoek op ‘Herthanello’.