MENU
 

Eersteklassers WV-HEDW E3 ook aan zegekar E1

13 oktober 2014

De vaker genoemde cursus ‘Competitieplanning voor Dummies’ is kennelijk nog niet afgerond in Zeist. De Herthanen waren weer eens een weekendje competitieronde-loos, terwijl volgende week weer de schoolvakanties op de loer liggen én dus ook afwezigen én dus wel een competitiewedstrijd. Dan moeten we natuurlijk wel weer op komen draven.

Enfin.. Gelukkig heeft coach Michel Klink dan nog een neef die bij het Amsterdamse WV-HEDW actief is, waarvan de E3 het op wou nemen tegen de Brouwer-boys. Kunnen de kanjers van de E1 toch nog even een balletje trappen. De E3 van Wilhelmina Vooruit - Hortus Eendracht Doet Winnen is een in de eerste klasse-uitkomende groep jongens, die allemaal eerstejaars zijn, en daar bovenin meedraaien. Dus een flinke test daar voor de E1 achter de Jaap Eden, waar trainer KO zijn trainerscursus heeft afgerond, nota bene samen met de leider van de tegenpartij en de scheidsrechter van de wedstrijd.

Maar de E1 bevond zich allesbehalve op glad ijs. Na een sterk begin van WV-HEDW was het Hertha dat rustig en geduldig kon opbouwen. Met de hard werkende voorhoedespelers Niels Schoonderbeek, aanvoerder Daan Plevier en later ook Alfie Irving die goed druk zetten, werd de tegenstander verdedigend goed op afstand gehouden. Uit een overtalsituatie schoot de grote spits van WV de eerste goal, van richting veranderd door verdedigers Michel Passet én Cayden Hoekman, achter de kansloze Andy Theijsmeijer. Altijd vervelend, zo’n goal waar het effe niet mee zit. Maar de E1-toppers lieten zich niet uit het veld slaan. Nog geen vijf minuten later ging Niels de combinatie aan met de uitstekend spelende spits Sander de Vries en kon daarna gemakkelijk binnen schuiven voor de gelijkmaker. Absoluut verdiend, want Hertha kon meer dan goed mee tegen de eerste klasser en was in veel fases ook beter dan hun talentvolle opponent. Over talentvol gesproken.. Want vlak na de gelijkmaker was het Alfie, die steeds beter zijn weg weet te vinden op het niveau waar de E1 speelt, keurig wegdraaide en schoot de feilloos de bal in de benedenhoek. Klasse Alfie. Op een schot op de lat na, kwam de Vinkeveense verdediging niet echt meer in de problemen.

Dus werd er gerust met een 1-2 voorsprong, die jammer genoeg niet veel later uit handen gegeven werd. In de tegenaanval was het WV-HEDW dat keeper Andy kansloos liet, die vlak daarna nog een bal via de paal naast zag gaan. Opbouwend ging het niet meer zo goed als in de eerste helft. Tijn Eekhoudt, Mats Klinkhamer en Mees van Zijtveld konden de ballen minder goed kwijt, maar werd er eigenlijk (te) vaak de lange bal gehanteerd. Dit resulteerde vlak voor tijd wel in twee 100% kansen die door respectievelijk Niels en Mees werden gemist. Toen de 2-2 eigenlijk al een zekere eindstand was, kreeg Hertha nog een vrije trap te nemen. Mats nam hem en de keeper kon de bal niet klemmen, met het gevolg dat deze voor een medespeler terecht kwam. In een reflex klemde de Amsterdamse verdediger de bal wel in de handen, met een penalty tot gevolg. Deze werd feilloos benut door Mats en zodoende ging Hertha alsnog met de oefenoverwinning naar huis.

Het was bij vlagen erg goed wat de E1-toppers op de mat legden en de progressie is duidelijk te zien. Zaterdag staat de vroege uitwedstrijd tegen de nummer 10 en op-één-na-laatst Blauw Wit Amsterdam E2.

Naar het overzicht